Μητροπολίτης Άνθιμος: «Η εκκλησία λέει εμβολιαστείτε, εγώ ευλογώ, μην φορτώνεστε την ευθύνη ενός φόνου εξ αμελείας»

Μητροπολίτης Άνθιμος: «Η εκκλησία λέει εμβολιαστείτε, εγώ ευλογώ, μην φορτώνεστε την ευθύνη ενός φόνου εξ αμελείας»

Στη σημασία της εγκυκλίου που εξέδωσε χθες η Ιερά Σύνοδος για να ενθαρρύνει τους εμβολιασμούς και την εφαρμογή των μέτρων ανάσχεσης του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

«Κάποιοι φοβούνται, είναι κατανοητό. Αν κάποιοι έχουν στείρο αρνητισμό είναι παράλογο. Αν όμως έχουν έναν θρησκευτικό δισταγμό, να προχωρήσουν. Έρχεται η σύνοδος, παίρνει το ρίσκο ακόμη και των απειροελάχιστων επιπτώσεων που μπορεί να έχει το εμβόλιο και λέει ''εγώ σας εγγυώμαι, εγώ ευλογώ, προχωρήστε και μη φοβάστε''», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει ιερέα που λειτουργούσε στη Λέσβο ενώ γνώριζε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό, ο Μητροπολίτης θύμισε ότι σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες επί πανώλης που πέθαιναν εκατομμύρια άνθρωποι, εάν κάποιος Χριστιανός εν γνώσει του προσβεβλημένος από πανούκλα περιφερόταν σε σπίτια ή σε δημόσιους χώρους, θεωρείτο φονέας. «Το ίδιο ισχύει και τώρα», τόνισε ο κ. Άνθιμος καλώντας τους πάντες να μην φορτωθούν την ευθύνη ενός φόνου ακόμη και εξ αμελείας.

Για τον έλεγχο πιστοποιητικών κατά την είσοδο των πιστών στους ναούς ανέφερε ότι δεν γινόταν έως τώρα αλλά «από εδώ και πέρα θα γίνεται κάποιος έλεγχος». Πρόσθεσε ωστόσο ότι χρειάζεται λεπτότητα και τάχθηκε κατά της υποχρεωτικότητας, λέγοντας ότι στην εκκλησία μπορεί να πηγαίνει κάποιος να κλάψει για το παιδί του, να παρακαλέσει για κάτι που αφορά τη ζωή του και χρειάζεται λεπτότητα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3nXkRFm
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη