Νέο ωράριο στα καταστήματα από σήμερα

Νέο ωράριο στα καταστήματα από σήμερα

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το νέο ωράριο των καταστημάτων λιανικής σε όλη τη χώρα, ως μέτρο για την αποφυγή του συνωστισμού και της διασποράς του ιού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που εξειδίκευσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τα καταστήματα λιανικής θα λειτουργούν από σήμερα από τις 10 π.μ. έως τις τις 9 μ.μ. και αφορά Περιφέρεια Αττικής, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, καθώς και στους Δήμους Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Λάρισας, Βόλου, Ιωαννιτών, Τρικκαίων, Χαλκίδας, Σερρών, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Κατερίνης, Αγρινίου, Καλαμάτας, Καβάλας, Χανίων, Λαμίας, Κομοτηνής, Ρόδου, Δράμας, Βέροιας και Κοζάνης.

Σημειώνεται ότι δυνατότητα πρόσβασης στα καταστήματα λιανικού εμπορίου έχουν οι εμβολιασμένοι ή εντός των τελευταίων έξι (6) μηνών νοσήσαντες από τη νόσο Covid-19 και οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι συμπολίτες μας που έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο με PCR ή rapid test πριν από την παρουσία τους στο κατάστημα.

Όσον αφορά σούπερ μάρκετ, φούρνους, κάβες, κρεοπωλεία η πρόσβαση καταναλωτών είναι δυνατή χωρίς έλεγχο. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή ισχύει ο επιπρόσθετος περιορισμός μέγιστης δυνατής ταυτόχρονης παρουσίας πελατών εντός του καταστήματος στο 1 άτομο ανά 9 τετραγωνικά μέτρα.

 



from Όλες οι ειδήσεις - Ειδήσεις https://ift.tt/30FP0kp
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη