Στον Πειραιά έφτασαν οι αγρότες από την Κρήτη, πάνε για διαμαρτυρία στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

eurokinissi

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής, αγρότες και κτηνοτρόφοι, που αναχώρησαν από το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, για να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι αγρότες από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης ήρθαν στην Αθήνα για να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο υπουργείο σχετικά με τις περικοπές στις επιδοτήσεις, την κατάρτιση των δασικών χαρτών και για το κόστος παραγωγής.

Όπως σημειώνουν τοπικά μέσα, σύσσωμοι οι αγροτικοί φορείς αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο και να επιχειρήσουν ραντεβού με τον υπουργό, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο υπουργός, Σπήλιος Λιβανός, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε θα βρίσκεται στο υπουργείο, όμως οι αγρότες θα βρεθούν με τον Υφυπουργό, Συμεών Κεδίκογλου.

Οι αγρότες δηλώνουν ενοχλημένοι από την στάση του Υπουργού και θα ζητήσουν από το αρμόδιο υπουργείο να τους βοηθήσει με τα προβλήματα του κλάδου τους.

Στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης για διαμαρτυρία

«Είναι συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου», ανέφερε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, o πρόεδρος του συντονιστικού, Μανώλης Ορφανουδάκης. «Θα διεκδικήσουμε με τρόπο, όλα αυτά που ζητάμε, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις που πήραμε από το Υπουργείο, τελικά προχώρησαν σε περικοπές των επιδοτήσεων».

Ο Γρύλλος Παπαδάκης, πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Μυλοποτάμου, υποστήριξε ότι ο «κόμπος έφτασε στο χτένι, εκτινάχθηκε το κόστος παραγωγής. Για ακόμη μια φορά βρίσκουμε το πισωγύρισμα του Υπουργού, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν ήξερε ότι θα ανέβουμε στην Αθήνα. Έπρεπε να σταθεί στη θέση του», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο Γιώργος Τσιφετάκης, πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας, ανέφερε ότι τα προβλήματα όλων είναι κοινά και γι' αυτό θα κάνουν εκείνο που γνωρίζουν καλά. «Αφήνουμε πίσω τις δουλειές μας και πάμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3BMWtLo
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη