Βασιλακόπουλος: «Ο εμβολιασμένος δεν είναι άτρωτος» - Πότε θα φτάσουμε στο «τείχος ανοσίας»

(Πηγή: Youtube)

"Όποιο μέτρο περιορίζει τον συνωστισμό και συγχρωτισμό των ανθρώπων, είναι χρήσιμο", τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ο πνευμονολόγος και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ξεκαθάρισε μέσα από δηλώσεις υγειονομικών πως «πρέπει να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος». 

«Όποιο μέτρο περιορίζει τον συνωστισμό και συγχρωτισμό των ανθρώπων είναι χρήσιμο», επισήμανε ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων είπε ότι με περίπου 25.000 νέα εμβόλια, 10.000 ανοσοποιήσεις με φυσική νόσο και 10.000 μολύνσεις ανά ημέρα, «χρειαζόμαστε τουλάχιστον 4 μήνες για να φτάσουμε στο πολυπόθητο "τείχος ανοσίας". Θα υπάρξουν μεν αυξομειώσεις αλλά θα συνεχίσουμε να έχουμε απώλειες έως τότε», δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Καμπανάκι» για ηλικιωμένους

Ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι, ιδίως για τους ηλικιωμένους ο κίνδυνος σοβαρής νόσου δεν αυξάνει στο εξάμηνο, αλλά από το τετράμηνο, τονίζοντας ότι αυτοί πρέπει να εμβολιαστούν όσο νωρίτερα γίνεται. «Δεν είναι δυσκολο να τους πείσουμε, γιατί έχουν ήδη κάνει τις δύο πρώτες δόσεις και είδαν ότι δεν έπαθαν κάτι».

Ο καθηγητής υπογράμμισε ακόμα: «Ο εμβολιασμένος, δεν είναι άτρωτος. Αν δεχθεί μια τεράστια επίθεση ισχυρής συγκέντρωσης ιού και αν είναι κάποιος άτυχος, που δεν έχει αναπτύξει την τέλεια ανοσολογική απόκριση μπορεί να νοσήσει. Τα μέτρα λειτουργούν και ως κίνητρο έτσι ώστε κάποιος να πάει να εμβολιαστεί».

Ερωτηθείς για τις ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας, ο ίδιος τόνισε μεταξύ άλλων: «Πολλά νοσοκομεία δεν έχουν καν πνευμονολογικές κλινικές. Δεν είναι κάτι που έγινε λόγω πανδημίας, ίσχυε πάντα».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3Dtc5p8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη