-->

Ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλαμβάνει την... «ιστορική» φράση: «Λεφτά υπάρχουν, το ξαναλέω» (βίντεο)

Ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλαμβάνει την... «ιστορική» φράση: «Λεφτά υπάρχουν, το ξαναλέω» (βίντεο)

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε πως δεν είναι στις προτεραιότητές του η μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Πέμπτης να απαντήσει σχετικά με την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αλλά και για την «επόμενη μέρα» του κινήματος, διευκρινίζοντας ότι στόχος του είναι η ανατροπή των υφιστάμενων πολιτικών συσχετισμών.

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε πως δεν προσβλέπει σε μετεκλογικές συνεργασίες, χωρίς ωστόσο να αποκλείει τις συναινέσεις όταν υπάρχει στον ορίζοντα κάτι θετικό, όπως η ψήφιση ενός νομοσχεδίου, το οποίο το κόμμα του διαπιστώνει ότι μπορεί να το στηρίξει, αφού γίνουν αποδεκτές κάποιες διορθώσεις.

«Γραμμή» του είναι η ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ δια του ΚΙΝΑΛ και η προοδευτική διακυβέρνηση, ενώ όπως τονίζει ο ίδιος και το επιτελείο του δεν διεκδικεί την εκλογή του στην ηγεσία για να πάρει πολιτική ρεβάνς.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, όμως, επανέλαβε και την ιστορική φράση: «Λεφτά υπάρχουν και σήμερα».

«Ακριβώς το ίδιο λέω και σήμερα. Λεφτά υπάρχουν. Λεφτά υπάρχουν εάν νοικοκυρέψουμε τη χώρα, εάν χτυπήσουμε τη γραφειοκρατία, εάν χτυπήσουμε τη διαφθορά» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Είχα πει τότε ότι υπάρχουν συμφέροντα, υπάρχουν κατεστημένα, υπάρχουν κακές, αντιδημοκρατικές και αδιαφανείς λειτουργίες στη χώρα μας, όπου τα λεφτά πέφτουν σε μία μαύρη τρύπα», πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Για αυτό κατεβαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Παπανδρέου έκανε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας ότι σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ έχει μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Πρόκειται για ένα συντηρητικό κόμμα, που συμμάχησε με τον καραμανλισμό, τον κ. Καμμένο και συγκάλυψε τις ευθύνες της δεξιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας δε σε ερώτηση για το αν ο Αλέξης Τσίπρας «κοπιάρει» την ρητορική του Ανδρέα Παπανδρέου υπογράμμισε:

«Γι' αυτό κατεβαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Για να γίνουμε εμείς οι κήρυκες της σοσιαλδημοκρατίας και όχι οι απομιμήσεις- μάλιστα οι κακές απομιμήσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να δει ποια ήταν τα αίτια και ποιοι φταίγανε, συμμάχησε με τον καραμανλισμό, συμμάχησε με τον τότε κ. Καμμένο και βεβαίως συγκάλυψε τις ευθύνες της Δεξιάς. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η πολιτική της ήταν μία πολιτική πελατειακή, δηλαδή ένας κρατισμός, ένας συγκεντρωτισμός, άντε μπήκαμε στην εξουσία, μοιράζουμε την εξουσία, παρεμβαίνουμε στη δικαιοσύνη, παρεμβαίνουμε στα μέσα ενημέρωσης και δε φτιάχνουμε κι ένα κόμμα το οποίο είναι ανοιχτό και δημοκρατικό.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στα κίνητρα που τον οδήγησαν στην απόφαση να κατέβει στις εσωκομματικές εκλογές υποστήριξε ότι ο λόγος ήταν η απόσυρση από τη κούρσα της Φώφης Γεννηματά, προσθέτοντας ότι συνέβαλε αποφασιστικά στην ενότητα του χώρου, ότι την στήριξε στις προηγούμενες εκλογές του 2017 κι ότι θα έκανε το ίδιο εάν η αείμνηστη πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ διεκδικούσε την επανεκλογή της.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/300IV1Z
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->