Και δεύτερο χάπι κατά του κορονοϊού από τη Pfizer, μεγάλη η αποτελεσματικότητά του

Και δεύτερο χάπι κατά του κορονοϊού από τη Pfizer, μεγάλη η αποτελεσματικότητά του

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε χάπι κατά του κορονοϊού αρκετά αποτελεσματικό απέναντι στη βαριά νόσηση σε ευπαθείς ομάδες.  

Η Pfizer ανακοίνωσε σήμερα ότι το χάπι που ανέπτυξε κατά του κορονοϊού αποδε΄ίχθηκε πως έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα σε κλινικές μελέτες που έγιναν προλαμβάνοντας τη σοβαρή νόσηση σε ομάδες υψηλού κινδύνου που έλαβαν τα φάρμακο αρκετά νωρίς από την ώρα που παρουσίασαν συμπτώματα. 

Το αντιικό χάπι είναι το δεύτερο τέτοιου είδους που αποδεικνύεται αποτελεσματικό κατά της ιού. Φαίνεται μάλιστα πως είναι πιο αποτελεσματικό από εκείνο της Merck που εγκρίθηκε. Το χάπι της Pfizer, το οποίο θα κυκλοφορήσει με το όνομα Paxlovid, μειώνει το ρίσκο νοσηλείας ή θανάτου 89% όταν χορηγείται μέσα σε διάστημα τριών ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, μια ανεξάρτητη ομάδα ειδικών που επόπτευε την κλινική μελέτη, εισηγήθηκε τη διακοπή της ώστε το χάπι να δοθεί στην κυκλοφορία καθώς αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Η εταιρεία ανέφερε ότι σκοπεύει να ζητήσει έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, ώστε το χάπι να κυκλοφορήσει άμεσα στις ΗΠΑ.

 

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3EQAeWD
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη