Λαμία: Αναχώρηση του εκστρατευτικού σώματος Ελλάδας για την πόλεμο της Κορέας το 1950 (video)

Περιγραφή των σκηνών του video που διαδραματίζονται στη Λαμία στις 17/10/1950:

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατάρχης Αλέξανδρος Παπάγος αποβιβάζεται από την αμαξοστοιχία στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λαμίας, όπου τον υποδέχονται ο Διοικητής του Εκστρατευτικού Σώματος Ελλάδας Υποστράτηγος Σόλων Γκίκας και ο Αρχηγός της στρατιωτικής αποστολής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Αντιστράτηγος Ρ. Ε. Τζενκινς (17/10/1950).

Ο Στρατάρχης επιθεωρεί το παρατεταγμένο άγημα και χαιρετά τους αξιωματικούς και τις τοπικές αρχές. Κατά την είσοδο του αυτοκινήτου του στην πόλη πλήθος κόσμου τον επευφημεί.

Στη συνέχεια, ο Α. Παπάγος μεταβαίνει με τη συνοδεία του στο πεδίο ασκήσεων για να επιθεωρήσει τους άνδρες του Στρατού Ξηράς που θα σταλούν με το Εκστρατευτικό Σώμα Ελλάδας στην Κορέα.

Ακολουθούν ασκήσεις τακτικής από τμήματα πεζικού που επιχειρούν εφορμήσεις και βάλλουν με πολυβόλα, ενώ ασκούνται και στη χρήση του νέου όπλου μπαζούκα.

Στη συνέχεια, τμήμα οπλιτών καμουφλάρεται και επιχειρεί κατάληψη υψώματος. Μετά τις ασκήσεις τακτικής οι άνδρες εκπαιδεύονται κατά συνεργεία στη χρήση των νέων όπλων.

Ο Αντιστράτηγος Ρ. Ε. Τζενκινς και το επιτελείο του παρακολουθούν την άσκηση βολής με τα νέα αμερικανικά πολυβόλα.

Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής άσκησης η δύναμη του πεζικού επιστρέφει συντεταγμένη στον καταυλισμό της.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη