Απογραφή 2021: Αντίστροφη μέτρηση για την αυτοαπογραφή και ... συλλεκτικό δώρο από την ΕΛΣΤΑΤ

eurokinissi

Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και η παράταση για την αυτοαπογραφή των πολιτών, ενώ πηγές της ΕΛΣΤΑΤ διαψεύδουν κάθε ενδεχόμενο για νέα παράταση.

Μέχρι τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου καλούνται οι πολίτες να ολοκληρώσουν την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή τους.

Υπενθυμίζεται πως η αυτοαπογραφή πραγματοποιείται από έκπροσωπο του κάθε νοικοκυριού, αφού παραλάβει από τον απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας του.

Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του στο taxisnet, απογράφει, στη συνέχεια, την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού του μέσω της ψηφιακής πύλης www.gov.gr.

Η δεύτερη φάση της απογραφής

Η δεύτερη φάση της απογραφής θα ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει:

Προσωπική συνέντευξη με σκοπό την συμπλήρωση των σχετικών δελτιών Απογραφής Σημειώνεται ότι οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να δείξουν το σπίτι τους στους απογραφείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να απαντήσουν στις ερωτήσεις για την Απογραφή, οι οποίες μπορούν να γίνουν και στην είσοδο του σπιτιού.

Αποκεντρωμένη τηλεφωνική επικοινωνία.

Στο πλαίσιο των έκτακτων συνθηκών που επιβάλλει η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, η ΕΛΣΤΑΤ θα προσφέρει φέτος στους πολίτες τη δυνατότητα να απογραφούν και τηλεφωνικά.

Το συλλεκτικό δώρο της ΕΛΣΤΑΤ

Πενήντα συλλεκτικά νομίσματα της «Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών» θα κληρωθούν για όσους απογραφούν ηλεκτρονικά σε ένδειξη εκτίμησης της μεγάλης συμμετοχής των πολιτών.
Με αφορμή την Απογραφή και έπειτα από πρόταση της ΕΛΣΤΑΤ, περιλήφθηκε στο νομισματικό πρόγραμμα της Ελλάδας το αργυρό συλλεκτικό νόμισμα με θέμα «Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021».

 

Το αργυρό αυτό νόμισμα, αποτελεί μοναδικό στο είδος του καθώς ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει δημιουργηθεί νόμισμα με θέμα την Απογραφή. Το συλλεκτικό νόμισμα φέρει στην μία όψη το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ και στην άλλη το λογότυπο της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, την ονομαστική του αξία, το εθνόσημο και περιμετρικά τις λέξεις «Ελληνική Δημοκρατία» και «2021 Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών».

Το νόμισμα είναιδιαμέτρου 30 χιλ., βάρους 10 γρ., είναι κατασκευασμένο από άργυρο (Ag) 92,5% και ως προς την ποιότητα εκτύπωσής του σημειώνεται ότι είναι επιμελημένης κοπής (proof).

Αναλυτικά οι όροι της κλήρωσης στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ: www.statistics.gr.



from Όλες οι ειδήσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ https://ift.tt/3Gwq2DL
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη