Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκε σε εμβολιασμένους με τρίτη δόση στη Σιγκαπούρη

Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκε σε εμβολιασμένους με τρίτη δόση στη Σιγκαπούρη

Η παραλλαγή Όμικρον εντοπίστηκε σε δύο άτομα που είχαν λάβει την ενισχυτική δόση του εμβολίου, όπως ανακοίνωσε η Σιγκαπούρη.

Το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε πως το ένα κρούσμα πιθανόν αφορά στην πρώτη περίπτωση εγχώριας μετάδοσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά και όπως μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για μία 24χρονη γυναίκα που εργάζεται στο αεροδρόμιο και ένα ακόμα άτομο που θεωρείται εισαγόμενο περιστατικό, καθώς είχε επιστρέψει από τη Γερμανία.

Και οι δύο είχαν λάβει μια τρίτη δόση εμβολίων, είπε το υπουργείο.

«Δεδομένης της υψηλής μεταδοτικότητας και της διασποράς σε πολλά μέρη του κόσμου, πρέπει να αναμένουμε ότι θα εντοπίσουμε περισσότερα κρούσματα της Όμικρον» τόνισε το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης.

Και τα δύο άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με το Bloomberg. Η 24χρονη ήταν ασυμπτωματική, ενώ σε ό,τι αφορά το δεύτερο κρούσμα που αφορά σε 46χρονο άτομο, αν και αρχικά το τεστ είχε βγει αρνητικό, αργότερα παρουσίασε συμπτώματα και έπειτα από νέο έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι έχει κορονοϊό.

Η εργαζόμενη στο αεροδρόμιο είχε δοκιμαστεί στο πλαίσιο εβδομαδιαίων δοκιμών για συνοριακούς εργαζόμενους πρώτης γραμμής. Ήταν ασυμπτωματική όταν εντοπίστηκε μέσω του τεστ, σύμφωνα με τη δήλωση. Στη δεύτερη περίπτωση, ο 46χρονος είχε βγει αρνητικός με τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης κατά την άφιξη. Ωστόσο, εμφάνισε ρινική καταρροή την επόμενη μέρα και αναζήτησε ιατρική περίθαλψη την επόμενη μέρα, όταν βρέθηκε θετικός.

Η Σιγκαπούρη σημείωσε απότομη πτώση των κοινοτικών περιστατικών τον περασμένο μήνα, μαζί με σημαντική χαλάρωση των νοσοκομειακών φορτίων. Η πόλη-κράτος έχει ένα από τα καλύτερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Το 87% του συνολικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, ενώ το 96% των επιλέξιμων είναι πλήρως εμβολιασμένοι, οι περισσότεροι με Pfizer ή Moderna.

Περίπου το 29% έχει λάβει επίσης ενισχυτικές εγκοπές. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν ότι σύντομα θα προσφερθούν τρυπήματα για άτομα ηλικίας 5-11 ετών.

Η Pfizer Inc. και η BioNTech SE νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δήλωσαν ότι οι αρχικές εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να χρειαστεί μια τρίτη δόση του εμβολίου τους για τον Covid-19 για την εξουδετέρωση της παραλλαγής omicron. Οι ερευνητές της εταιρείας παρατήρησαν 25 φορές μείωση στα εξουδετερωτικά αντισώματα που καταπολεμούν την παραλλαγή, σε σύγκριση με το αρχικό στέλεχος του ιού, σε άτομα που έλαβαν μόλις δύο δόσεις.

Ωστόσο, η ενίσχυση με μια επιπλέον δόση του εμβολίου αποκατέστησε την προστασία σε επίπεδο παρόμοιο με το αρχικό σχήμα δύο δόσεων.

Το περιστατικό αυτός πάντως, αναμένεται να ρίξει φως στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων και ειδικά της τρίτης δόσης ώστε να γίνουν τελικά οι απαραίτητες τροποποιήσεις αν τελικά αποδειχτεί οτι τα μέχρι τώρα εμβόλια δεν θωρακίζουν απέναντι στη Μετάλλαξη Όμικρονfrom Όλες οι ειδήσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ https://ift.tt/3pMXtuO
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη