Υπουργείο Παιδείας: Απολύεται άμεσα ο καθηγητής που έδειρε μαθήτριά του σε ΕΠΑΛ (βίντεο)

Υπουργείο Παιδείας: Απολύεται άμεσα ο καθηγητής που έδειρε μαθήτριά του σε ΕΠΑΛ (βίντεο)

Αμεσα αντέδρασε το υπουργείο Παιδείας μετά το εξοργιστικό επεισόδιο με καθηγητή σε ΕΠΑΛ να δέρνει ανελέητα μαθήτριά του.

Σχετικά με την υπόθεση του εκπαιδευτικού που χτύπησε τη μαθήτρια, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ζήτησε την άμεση εκκίνηση της νόμιμης διαδικασίας, ώστε να αποδοθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Έτσι, συνήλθε άμεσα, την αμέσως επόμενη ημέρα, το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ), το οποίο εισηγήθηκε την καταγγελία της σύμβασης του εκπαιδευτικού για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η εισήγηση έγινε δεκτή από το υπουργείο και υπογράφεται η καταγγελία της σύμβασής του και απολύεται.

Το βίντεο με τις εξοργιστικές εικ΄όνες

Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσε το βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα και καταγράφει τον ξυλοδαρμό μιας 16χρονης μαθήτριας από τον καθηγητή της μέσα σε αίθουσα ΕΠΑΛ.

Ο καθηγητής εμφανίζεται στο βίντεο - που τραβήχτηκε από κινητό τρίτου μαθητή - να χτυπά την κοπέλα δύο φορές. Την πρώτη της ρίχνει ένα χαστούκι και την πετά κάτω τραβώντας την από τα μαλλιά, ενώ όταν η κοπέλα βρίσκεται στο πάτωμα της καταφέρνει ακόμη ένα χτύπημα.

Οι συμμαθητές της σπεύδουν να την σώσουν από τα χέρια του καθηγητή, ενώ ένας άλλος μαθητής φαίνεται να τον χτυπάει με χέρια και πόδια, πριν αρπάξει μια καρέκλα και να του επιτεθεί ξανά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στον Alpha, μάλιστα, στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλος αναβρασμός στο σχολείο, με τους καθηγητές να βάζουν τον συνάδελφό τους σε αίθουσα για να τον γλιτώσουν από τους μαινόμενους μαθητές.

Αφού δεν κατάφεραν να τον πλησιάσουν, οι μαθητές βγήκαν έξω και του έσπασαν το αυτοκίνητο αναποδογυρίζοντάς το. 

Ο καθηγητής συνεληφθή με τη διαδικασία του αυτοφώρου και το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3GhUOjJ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη