Το θέμα της Ουκρανίας στην τηλεδιάσκεψη Πούτιν-Μπάιντεν την Τρίτη

Το θέμα της Ουκρανίας στην τηλεδιάσκεψη Πούτιν-Μπάιντεν την Τρίτη

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτν και ο ομόλογός του των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα έχουν τηλεδιάσκεψη την Τρίτη και για το θέμα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίβνου οι δύο ηγέτες θα κουβεντιάσουν επίσης τις διμερείς σχέσεις και την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στην σύνοδο που είχαν στη Γενεύη τον Ιούνιο.

Πρόκειται για πολυαναμενόμενη συνάντηση μεσούσης της κλιμάκωσης της έντασης που συνδέεται με την Ουκρανία μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης.

«Επιβεβαιώνουμε» ότι αυτή η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, τον οποίο επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Ρωσία ότι προετοιμάζει επικείμενη εισβολή στην Ουκρανία, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει.

Οι ηγέτες της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν συνομιλίες μέσω ασφαλούς βιντεοκλήσης, ανακοίνωσε νωρίτερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3DirTdm
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη