Εισοδηματικά κριτήρια για την επιδότηση ρεύματος

Εισοδηματικά κριτήρια για την επιδότηση ρεύματος

Παράταση στις επιδοτήσεις για το 2022, όσον αφορά την επιδότηση της κιλοβατώρας, όχι για όλους αλλά με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι τον Ιανουάριο να μπει σε λειτουργία και ένας μόνιμος μηχανισμός αντιστάθμισης κινδύου, ώστε να λειαίνονται οι ακραίες μεταβολές στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στον προυπολογισμό του 2022 δεν έχει εγγραφεί κονδύλι για τη στήριξη των νοικοκυριών από την ενεργειακή κρίση κατά το επόμενο έτος/

Ο στόχος του οικονομικού επιτελείου είνα να ακολουθηθεί και την επόμενη χρονιά η φετινή συνταγή.

Δηλαδή να αξιοποιηθούμ οι πόροι που συσωρεύονται στους ειδικούς λογαριασμούς του υπουργείου Περιβάλλοντος εξαιτίας της διατήρησης σε υψηλά επίπεδα τόσο των τιμών των ρύπων και της χονδρικής ιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που παράγει πρόσθετα έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ανά τρίμηνο, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για να μετριαστούν οι απώλειες των νοικοκυριών εξαιτίας της αύξησης της τιμής ου ρεύματος.

Η πίεση στα νοικοκυριά θα είναι μεγαλύτερη λόγω του ότι:

Οι καταναλώσεις τους χειμερινούς μήνες είναι μεγαλύτερες

Η τιμή της χονδρικής τον Νοέμβριο ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ιστορικά

Λόγω της αύξησης των τιμών χονδρικής επήλθε σημαντική αύξηση και στα λεγόμενα σταθερά τιμολόγια, δηλαδή τα τιμολόγια που δεν επηρεάζονται από τη μεταβολή της τιμής της χονδρικής του ηλεκτρικου ρεύματος.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3GeOadT
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη