Οι «ειλημμένες» αποφάσεις Ανδρουλάκη για τα πρόσωπα «κλειδιά» του νέου ΠΑΣΟΚ

Οι «ειλημμένες» αποφάσεις Ανδρουλάκη για τα πρόσωπα «κλειδιά» του νέου ΠΑΣΟΚ

Δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα οι πληροφορίες -με τη μορφή ρεπορτάζ- αναφορικά με τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο Νίκος Ανδρουλάκης για την πλήρωση κομβικών θέσεων στο ΠΑΣΟΚ.

Πόσο όμως έχουν σχέση με την πραγματικότητα τα ονόματα που αναφέρονται και πόσο γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης του νέου προέδρου του κόμματος όσοι με ευκολία κάνουν λόγο για «ειλημένες» αποφάσεις του;

Το Dnews παραθέτει τα δεδομένα που υπάρχουν στον παρόντα χρόνο και τα πρόσωπα που αποτελούν σταθερές αξίες, εδώ και χρόνια, δίπλα στον Νίκο Ανδρουλάκη και κυρίως είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν και ενστερνίζονται τα «θέλω» και τα «πως» του για την πορεία του κόμματος στο διηνεκές.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό γραφείο του προέδρου θα πρέπει να γίνει γνωστό πως Νίκος Ανδρουλάκης, ποτέ μέχρι σήμερα, δεν λειτούργησε στην πολιτική του σταδιοδρομία έχοντας διευθυντή στο γραφείο του, με τη στενή έννοια του όρου.

Άπαντες οι συνεργάτες του είχαν διακριτούς μεν ρόλους, ανάλογα με το αντικείμενο τους, χωρίς ωστόσο να υπήρξε ποτέ ο τίτλος «διευθυντής» σε κάποιον έξ αυτών.

Υπό αυτό το πρίσμα είναι πολύ πιθανόν ο Νίκος Ανδρουλάκης να συνεχίσει να λειτουργεί στην ίδια κατεύθυνση και με την ιδιότητα του προέδρου του κόμματος. Έτσι τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η προοπτική των συντονιστών. Σε αυτή την περίπτωση τη «μπαγκέτα» θα έχουν δύο πρόσωπα που συνδέονται χρόνια μαζί του και ταυτόχρονα διαθέτουν την πολιτική επάρκεια για να φέρουν σε πέρας το έργο τους.

Πρόκειται για τον τελευταίο εκλεγμένο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Στέφανο Ξεκαλάκη, και την πολιτική επιστήμονα και μέλος της Κ.Π.Ε, Μάρα Κουκουδάκη.

Αμφότεροι αναμένεται να έχουν την έδρα τους στον 6ο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη με τη συνδρομή των συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη από το πολιτικό του γραφείο, αλλά και στελεχών όπως, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καραμπιζιώτης, ο Ηρακλής Δρούλιας, ο Γιώργος Τσολιάς και ο Γρηγόρης Φελώνης.

Ο ρόλος του Ανδρέα Σπυρόπουλου και ο «πασπαρτού» Βασίλη Πανάγου

Οι δύο τους αποτελούν πρόσωπα της καθημερινότητας του Νίκου Ανδρουλάκη για πολλά χρόνια.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλους, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, θα έχει ούτως ή άλλως βαρύνουσας σημασίας ρόλο στην «εποχή Ανδρουλάκη».

Μάλιστα, είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν πως θα είναι ο επόμενος γραμματέας του κόμματος ως πρόταση του προέδρου στο επόμενο Συνέδριο. Ωστόσο, εάν αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν.

Όσον αφορά τον οικονομολόγο Βασίλη Πανάγου, που σήκωσε όλο το βάρος της προεκλογικής καμπάνιας στα social media και «όργωσε» την χώρα μαζί με το Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς είχε το συντονισμό όλων των συγκεντρώσεων, συνεχίζει να βρίσκεται καθημερινά δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος.

Ο ρόλος του θα είναι διττός τόσο στη Χαριλάου Τρικούπη, όσο και στο γραφείου του προέδρου στη Βουλή.

Τα πρόσωπα της επικοινωνίας

Σε αυτόν τον τομέα έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά ονόματα. Κατ΄αρχήν για την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος θα αναφέρουμε πως δεν είναι σίγουρο αν στην παρούσα φάση ο Νίκος Ανδρουλάκης θα δώσει τον συγκεκριμένο τίτλο σε κάποιο πρόσωπο. Εξάλλου, η λειτουργία μέσω ανακοινώσεων από το γραφείο τύπου για τα θέματα επικαιρότητας, όπως φαίνεται, είναι αποτελεσματική.

Αυτό πιστώνεται στην ομάδα που έχουν σχηματίσει η επί χρόνια συνεργάτης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφος Ειρήνη Κωστάκη, το «δίδυμο» του Παναγιώτη Βλάχου και του Βαγγέλη Τσόγκα, που είχε την ευθύνη για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του Νίκου Ανδρουλάκη προεκλογικά.

Στην ίδια ομάδα μετέχουν και άλλα πρόσωπα από τον χώρο της δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας.

Αν επιλεγεί πάντως άμεσα εκπρόσωπος τύπου το όνομα του Βουλευτή Χαλκιδικής, Απόστολου Πάνα, είναι το μοναδικό, απ' όσα έχουν ακουστεί, που έχει σοβαρή βάση.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3HVMiYz
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη