Κακοκαιρία Ελπίς: Νέο ισχυρό κύμα από αύριο - Xιόνια και αλυσίδες ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας (LIVE η πορεία)

Κακοκαιρία Ελπίς: Νέο ισχυρό κύμα από αύριο - Xιόνια και αλυσίδες ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας (LIVE η πορεία)

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» με τσουχτερό κρύο, χιόνια και χιονόνερο. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν.

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η χώρα από το βράδυ του Σαββάτου, με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, με την ανάρτησή του στο Facebook να κάνει λόγο για χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα δεν πέσει χιονόνερο ή χιόνι στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο, τις πρωινές και εκ νέου τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Τα φαινόμενα αυτά που είναι έντονα στην Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη που είναι στους τόπους πυκνές.

Στη δυτική Ελλάδα αυξημένες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις και γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα ξεπεράσει τις περισσότερες περιοχές τους 04 με 07 βαθμούς Κελσίου.

Ο Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Η ελάχιστη θερμοκρασία σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές που κυμαίνεται μεταξύ -06 και -08 βαθμών ενώ κατά τόπους στα βορειοδυτικά θα είναι -15 βαθμοί Κελσίου.

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Σε όλη την Ελλάδα και στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν τεθεί σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές υπηρεσίες, ενώ σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε το απόγευμα στην Πολιτική Προστασία, αποφασίστηκε να αποσταλεί μηνύματα από 112 όπου υπάρχει παραμονή ανάγκης.

Επί ποδός βρίσκονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις που θα συνδράμουν όπου με προσωπικό και μέσα.

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μη μετακίνηση.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τουλάχιστον τετραήμερο, κατά την οποία η «Ελπίδα» με χιόνια και η ψυχή ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με τον κρατικό μηχανισμό που βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του επερχόμενου χιονιά.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3AwFjTd
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη