Μετά από δυο χρόνια Πάσχα στο χωριό χωρίς 13033, τι ισχύει για ανεμβολίαστους στην εστίαση

Μετά από δυο χρόνια Πάσχα στο χωριό χωρίς 13033, τι ισχύει για ανεμβολίαστους στην εστίαση

Μετά την εδώ και δυο χρόνια απαγόρευση κυκλοφορίας,  φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό κανονικά. Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να καθίσουν με rapid test μόνο στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης.

Για πρώτη φορά μετά από δυο χρόνια με ελέγχους, μέτρα, απαγόρευση κυκλοφορίας και μηνύματα στο 13033, θα κάνουμε όλοι οι Έλληνες Πάσχα στο χωριό με μια ανάσα κανονικότητας.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία συνεδρίασε αποφάσισε να μην γίνει καμία αλλαγή των υφιστάμενων μέτρων ενώ η άρση πιθανόν να ξεκινήσει από τις 2 Μαΐου.

Αν και η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει άρση των μέτρων, ειδικά σε ό,τι αφορά στην κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σύμφωνα με την επιτροπή των ειδικών φαίνεται ότι είναι απαγορευτική για να εφαρμοστεί οποιαδήποτε αλλαγή στα μέτρα πριν από την Πρωτομαγιά.

Ειδικότερα, στο τραπέζι τέθηκε η πρόσβαση ανεμβολίαστων στην εστίαση, αλλά και η κατάργηση της υποχρέωσης για επίδειξη αρνητικού rapid test στα εμπορικά καταστήματα. Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, σε πρώτη φάση αναμένεται να καταργηθεί στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, ωστόσο πιθανότατα θα διατηρηθεί σε κάποιους χώρους «αυξημένου κινδύνου», όπως νοσοκομεία, ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ.

Τα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Μετά και την απόφαση της Επιτροπής το Πάσχα θα το περάσουμε φέτος με τα -όποια- μέτρα ακόμη εν ισχύ, καθώς η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 24 Απριλίου.

Τα πιο σημαντικά εξ αυτών είναι η μάσκα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που δεν θα… αποχωριστούμε ούτε φέτος κάτι που πρακτικά σημαίνει οτι οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίζουν να έχουν περιορισμούς και συγκεκριμένα δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε κανέναν εσωτερικό χώρο που συνεχίζει να παραμένει προνόμιο των εμβολιασμένων ενώ στους εξωτερικούς θα μπορούν να κάθονται με την επίδειξη rapid test.

Η μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα δυο χρόνια είναι το γεγονός οτι πέρσι απαγορεύονταν οι μετακινήσεις εκτός νομού, με μπλόκα στα διόδια. Τη Μεγάλη Εβδομάδα ίσχυε η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ τη Δευτέρα του Πάσχα το ωράριο διαμορφώθηκε από τις 05:00 μέχρι και τις 23:00. Tο Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα επιτρέπονταν οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό μετακίνησης 6 στο 13033 όπως συνέβαινε τότε κάθε Σαββατοκύριακο.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/aEKzSLP
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη