Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας: Κατεπείγουσα διερεύνηση των θανάτων Μαλένας και Ίριδας ζητά η Εισαγγελία

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας: Κατεπείγουσα διερεύνηση των θανάτων Μαλένας και Ίριδας ζητά η Εισαγγελία

Με εντολή να ολοκληρωθεί τάχιστα η νέα έρευνα που θα αφορά τους θανάτους της Μαλένας και της Ιρίδας, διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας

Οι δύο φάκελοι των δικογραφιών για το θάνατο της Ίριδας, το Μάρτιο του 2021, αλλά και της Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019, περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Έτσι, με βάση τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει, θα μπουν στο «μικροσκόπιο» οι ακριβείς συνθήκες που έφυγαν από τη ζωή τόσο η 3,5 ετών Μαλένα όσο και η 6 μηνών Ίριδα - μέσα σε διάστημα μόλις 20 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι στο θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους.

Όπως επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση, καταγράφηκε ως δερματίτιδα, ενώ συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» αλλά και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά το θάνατο του.

Όσον αφορά το θάνατο της Μαλένας, προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση - εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

Τι ισχυρίζεται στο απολογητικό της υπόμνημα η Ρούλα Πισπιρίγκου

Με απολογητικό υπόμνημα έφτασε γύρω στις 12:00 τη Δευτέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Ευελπίδων - συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της.

Στην απολογία της για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, φέρεται να αρνείται την κατηγορία, επικαλούμενη ως κύριο επιχείρημά της την πιθανότητα ιατρικού λάθους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη μητέρα αναφέρει στο υπόμνημά της ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώθηκε στις 14:30 το μεσημέρι, ωστόσο το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15:10.

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε πως, αν είχε χορηγηθεί στο παιδί ποσότητα κεταμινης, θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά.

Αυτό τουλάχιστον έχουν αναφέρουν οι γιατροί κι έτσι σύμφωνα με τον βασικό ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιριγκου, προκύπτει ξεκάθαρα πως η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό, αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.

Σε ο,τι αφορά την κεταμίνη και συγκεκριμένα την ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων, η κατηγορούμενη φέρεται διερωτάται πώς γίνεται να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, αφού γίνεται χρήση της ουσίας τόσο στην κτηνιατρική, όσο και στην παιδοχειρουργική.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/ExBsIQy
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη