Ουκρανία: Η Ρωσία έχει χάσει έως τώρα 15.000 άνδρες, εκτιμά η Βρετανία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έναν απολογισμό για τις απώλειες της Ρωσίας, από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, φαίνεται να έχει κάνει η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Υπολογίζεται ότι περίπου 15.000 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν «χαθεί» στο πεδίο της μάχης, ενώ τουλάχιστον 2.000 τεθωρακισμένα έχουν καταστραφεί ή πέσει στα χέρια των δυνάμεων του Κιέβου.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, μιλώντας ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων. Η Ρωσία, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Μπεν Ουάλας, δεν έχει επιτύχει σχεδόν κανέναν από τους στόχους που το Λονδίνο θεωρεί ότι είχε θέσει το Κρεμλίνο στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας ανέφερε επίσης ότι αφότου οι δυνάμεις της εισέβαλαν στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, η Μόσχα έχει χάσει επίσης πάνω από 60 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Ανέφερε δε πως από τα 120 ρωσικά τάγματα που είχαν αναπτυχθεί ενόψει του πολέμου, που κατ' αυτόν αναλογούν στο 65% του ρωσικού πεζικού, το 25% δεν είναι πλέον ετοιμοπόλεμο.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση στο Κίεβο δίνει ακόμη πιο υψηλούς αριθμούς ρωσικών απωλειών, υποστηρίζει ότι έχουν σκοτωθεί 22.000 ρώσοι στρατιωτικοί, ότι έχουν καταρριφθεί 181 μαχητικά αεροσκάφη και 154 ελικόπτερα και έχουν καταστραφεί 884 άρματα μάχης και 2.258 άλλα τεθωρακισμένα. Είναι αδύνατον οι ισχυρισμοί αυτοί να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/6rNV9v3
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη