-->

Κορονοϊός: Ποιοι δεν θα κάνουν 4η δόση, με ποια εμβόλια θα γίνεται

Κορονοϊός: Ποιοι δεν θα κάνουν 4η δόση, με ποια εμβόλια θα γίνεται

Ξεκινά στις 7 Απριλίου η διαδικασία για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού όπου θα ανοίξει και η πλατφόρμα των ραντεβού.

 

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, προχώρησε σε ανακοινώσεις για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού , το οποίο συστήνει να κάνει τους άνω των 60 ετών, ενώ οι δικαιούχοι της δεύτερης αναμνηστικής δόσης είναι και τα άτομα με σοβαρά και απειλητικά για τη ζωή νοσημάτων, ανεξαρτήτως ηλικίας. .

Αρχικά, αύριο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 80 ετών και άνω και θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες το άνοιγμά της για τους 70 έως 79 ετών και ακολούθως η ομάδα 60 – 69 ετών.

Ποιοι 60άρηδες δεν θα κάνουν τέταρτη δόση

Όπως εξήγησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η 4η δόση δεν είναι υποχρεωτική αλλά υπάρχει ισχυρή σύσταση σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών – ιδιαίτερα σε όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Τόνισε, ότι το όφελος και αυτής της δόσης θα είναι μεγάλο καθώς έχει παρέλθει αρκετός χρόνος από την τρίτη δόση.

  • Όσοι έχουν νοσήσει μετά από την 3η δόση δεν χρειάζονται 4η επαναληπτική δόση.

Με τι εμβόλιο θα γίνεται η τέταρτη δόση

Η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι η τέταρτη δόση θα γίνεται με mRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer ή Moderna, 4 μήνες μετά από την τρίτη δόση.

Οι αλλαγές για τις άλλες δόσεις των εμβολίων
Όσον αφορά στον αρχικό εμβολιασμό, πλέον η 2η δόση του εμβολίου θα πρέπει να γίνεται οκτώ εβδομάδες μετά την πρώτη δόση για τα εμβόλια MRNA και όχι τέσσερις που ισχύει έως σήμερα.

Ωστόσο, για τα άτομα άνω των 65 ετών, αλλά και όσους είναι ανοσοκατασταλμένοι το διάστημα παραμένει στις τέσσερις εβδομάδες, μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης.

Τα παιδιά 12 έως 17 ετών με ανοσοκαταστολή και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα μπορούν να κάνουν τέταρτη δόση, τρεις μήνες μετά τη λήψη της τρίτης. Τρίτη δόση μπορεί να χορηγείται σε παιδιά ίδιας ηλικίας, με αυξημένο κίνδυνο λόγω σοβαρών νοσημάτων.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/kdBgFSp
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->