-->

Γκίκας Μαγιορκίνης: Στην Ελλάδα θα έχουμε 5-10 βαριά περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά

Γκίκας Μαγιορκίνης: Στην Ελλάδα θα έχουμε 5-10 βαριά περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά

Την εκτίμηση ότι στην Ελλάδα δε θα έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά αλλά ότι «θα καταγραφούν 5-10 βαριά περιστατικά» εξέφρασε ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης, χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολο τον περιορισμό εξάπλωσης της ηπατίτιδας. «Υπάρχουν πολλά κρούσματα σε πολλές χώρες που δεν συνδέονται μεταξύ τους. Υπάρχουν συρροές κρουσμάτων. Είναι λίγο πολύ "ορφανά", κάτι που σημαίνει είτε ότι πρόκειται για μία εκτεταμένη εξάπλωση, είτε για το ότι πρόκειται για έναν ιό που κυκλοφορεί πολλά χρόνια.

Το γεγονός ότι δεν τον είχαμε δει τα τελευταία χρόνια σε παιδιά οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι είχαμε καραντίνα» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τα αίτια της νέας μορφής ηπατίτιδας, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής κάνουμε μόνο υποθέσεις, όμως εκτίμησε ότι ο λόγος που βλέπουμε κρούσματα αυτήν την περίοδο σε παιδιά οφείλεται κυρίως στο ότι η ηπατίτιδα τα προηγούμενα χρόνια προσέβαλε τους μεγαλύτερους, οι οποίοι έχουν αποκτήσει ανοσία.

«Εάν πρόκειται για τον αδενοϊό 41 ειναι εξαιρετικά δύσκολο να τον περιορίσουμε, καθώς είναι πιο μολυσματικός και από τον κορονοϊό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, ο κ. Μαγιορκίνης εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα θα πάμε είτε σε επιπέδωση των μολύνσεων είτε σε μία μικρή αύξηση, ωστόσο δεν θα υπάρξει έξαρση του ιού που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/eBUECfz
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->