Έπεσαν πρόστιμα για μάσκα και την Κυριακή του Πάσχα, έγιναν συνολικά 79.796 έλεγχοι για τήρηση μέτρων κατά του κορονοϊού

Έπεσαν πρόστιμα για μάσκα και την Κυριακή του Πάσχα, έγιναν συνολικά 79.796 έλεγχοι για τήρηση μέτρων κατά του κορονοϊού

Μπορεί τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό να έχουν... χαλαρώσει αρκετά όμως αντίθετα οι έλεγχοι και οι «καμπάνες» παραμένουν.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ότι ακόμη και ανήμερα του Πάσχα «έβρεξε» πρόστιμα από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ, το Λιμενικό Σώμα, η ΕΑΔ, η ΔΙΜΕΑ, το ΣΕΠΕ, οι Περιφέρειες και η Δημοτική Αστυνομία διενήργησαν την Κυριακή του Πάσχα 24.04.2022 συνολικά 79.796 ελέγχους και κατέγραψαν 11 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 150 ευρώ και καμία κύρωση αναστολής.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (76.739). 

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επικράτεια

Το Λιμενικό πραγματοποίησε τρείς χιλιάδες πενήντα επτά (3.057) ελέγχους σε αντικείμενα και φυσικά πρόσωπα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19 και δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση.

Γ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος, επιπλέον γίνονται εντατικοί έλεγχοι για την κατοχή και εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/ διαγνωστικών ελέγχων.

Θυμίζουμε ότι μία εβδομάδα έμεινε για τα τελευταία μέτρα της πανδημίας, τα οποία «παγώνουν» για τους επόμενους τέσσερις μήνες και προς τέλος Αυγούστου «βλέπουμε».

Την Πρωτομαγιά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού «καταργούνται» και την 1η Ιουνίου «πετάμε τις μάσκες» στους εσωτερικούς χώρους.

Πάντως, ενόψει και της επιστροφής και του ταξιδιού πίσω στην πόλη, υπάρχει ένα ακόμα μέτρο που έχουμε «ξεχάσει» και δεν είναι άλλο από την υποχρεωτική μάσκα στο αυτοκίνητο, μια παράβαση που «σηκώνει» και πρόστιμο.

Το τελευταίο χρονικά ΦΕΚ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σε όλα τα μέσα μεταφοράς η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εξαιρουμένων των επιταβηγών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης όταν επιβαίνουν μόνο ο/η οδηγός, σύζυγοι/συμβιούντες και συγγενείς α' και β' βαθμού.»

Όσοι δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα στο αυτοκίνητο.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για τα ταξίδια και τη μετακίνηση εκτός νομού, αλλά και για τις καθημερινές μετακινήσεις, όπως γίνεται και στα ταξί, που ο οδηγός και ο επιβάτης φορούν μάσκα.

 



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Sqt3G4x
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη