Η βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει σήμερα τα 96α γενέθλιά της

Η βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει σήμερα τα 96α γενέθλιά της

Σαν σήμερα πριν από 96 χρόνια γεννήθηκε η Ελισάβετ-Αλεξάνδρα-Μαρία, κατά κόσμον βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας.

 

Χθες το πρωί ταξίδεψε με ελικόπτερο από το Κάστρο του Ουίνδσορ, που πλέον είναι η βασική της κατοικία, στο κτήμα της στο Σάντριγχαμ της ανατολικής Αγγλίας για να περάσει ολιγοήμερες διακοπές. Οι πληροφορίες λένε ότι θα μείνει στο Wood Farm και όχι στα κύρια διαμερίσματα του κτήματος. Το Wood Fam είναι μια σχετικά μικρή κατοικία για τα βασιλικά δεδομένα, στην οποία είχε μετακομίσει μόνιμα τον Αύγουστο του 2017 ο πρίγκιπας Φίλιππος, όταν συνταξιοδοτήθηκε. Ο ίδιος έλεγε ότι είχε ιδιαίτερη αδυναμία στο συγκεκριμένο σπίτι, ειδικά γιατί «η θάλασσα είναι πολύ κοντά».

Είναι η δεύτερη χρονιά που η βασίλισσα Ελισάβετ θα γιορτάσει τα γενέθλια της χωρίς τον σύζυγο της, που απεβίωσε στις 9 Απριλίου του 2021 σε ηλικία 99 ετών. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς, μέχρι και πριν την πανδημία, εκεί βρισκόταν με τον σύζυγο της. Η άποψη αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ πλέον αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και γι' αυτό το λόγο έχει ακυρώσει τον τελευταίο καιρό πολλές από τις δημόσιες εμφανίσεις της.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ybOAfT7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη