Πόλεμος στην Ουκρανία: Πέντε σιδηροδρομικοί σταθμοί έγιναν στόχος επιθέσεων, πληροφορίες για νεκρούς

ΑΠΕ - ΜΠΕ, αρχείου

Πέντε σιδηροδρομικοί σταθμοί στην Ουκρανία έγιναν στόχος επιθέσεων, υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Πέντε σιδηροδρομικοί σταθμοί στο δυτικό και κεντρικό τμήμα της Ουκρανίας έγιναν σήμερα στόχος επιθέσεων, οι οποίες προκάλεσαν άγνωστο αριθμό θυμάτων, μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση επικαλούμενη τον επικεφαλής των ουκρανικών σιδηροδρόμων.

Ο Ολεξάντερ Καμίσιν δήλωσε ότι οι επιθέσεις σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μίας ώρας.

Η Ρωσία κατέρριψε δύο ουκρανικά drones κοντά στα σύνορα

Η Ρωσία κατέρριψε δύο ουκρανικά drones κοντά στα σύνορα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. «Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δύο ουκρανικά drones σήμερα στις 04:15 το πρωί στην περιοχή Ριλσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία», ανακοίνωσε στο Telegram ο κυβερνήτης της επαρχίας Κουρσκ Ρομέν Σταροβόιτ.

«Δεν υπάρχουν νεκροί, τραυματίες ή υλικές ζημιές. Η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται λίγο αφού οι ρωσικές αρχές επεσήμαναν ότι άγνωστης αιτίας πυρκαγιά μαίνεται σε αποθήκη καυσίμων στη γειτονική επαρχία Μπριάνσκ, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια της Ριλσκ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 02:00 σήμερα τα ξημερώματα στην αποθήκη καυσίμων Transneft Briansk-Droujba στην πόλη Μπριάνσκ, η οποία βρίσκεται 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία και χρησιμοποιείται ως επιμελητειακή βάση για τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Υπ. Άμυνας ΗΠΑ: Η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο «αν έχει καλό εξοπλισμό»

Η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία αν διαθέτει καλό εξοπλισμό, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, έπειτα από επίσκεψη που πραγματοποίησε την Κυριακή στο Κίεβο μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

«Το πρώτο πράγμα για να κερδίσει κανείς είναι να πιστεύει ότι μπορεί να το πράξει. Και οι Ουκρανοί είναι βέβαιοι ότι μπορούν να κερδίσουν», επεσήμανε ο Όστιν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Μπορούν να κερδίσουν αν έχουν καλό εξοπλισμό, καλή υποστήριξη», πρόσθεσε μετά την επίσκεψη στο Κίεβο στη διάρκεια της οποίας ο ίδιος και ο Μπλίνκεν συναντήθηκαν με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι συνομιλίες για τα πράγματα που θα μας βοηθήσουν να κερδίσουμε την τρέχουσα μάχη και επίσης να χτίσουμε για το αύριο» εξήγησε ο Αμερικανός υπουργός, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση "εποικοδομητική".

Σύμφωνα με τον Όστιν, ο Ζελένσκι είναι ευγνώμων για όσα κάνουν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν τη χώρα του, ενώ πρόσθεσε ότι η φύση των μαχών έχει αλλάξει και για τον λόγο αυτό η Ουκρανία έχει ανάγκη από όπλα μεγάλου βεληνεκούς, ενώ το Κίεβο επεσήμανε ότι χρειάζεται άρματα μάχης.

Σε ό,τι αφορά τα όπλα που προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας σχολίασε ότι η Ουάσινγκτον είναι δύσκολο να παρακολουθεί τι συμβαίνει με αυτά καθώς δεν υπάρχουν αμερικανικές δυνάμεις επί του πεδίου, όμως τόνισε ότι ζήτησε από τους Ουκρανούς να παρακολουθούν όσο καλύτερα γίνεται πού πάνε αυτά τα όπλα.

«Θέλουμε να δούμε τη Ρωσία αποδυναμωμένη σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορεί να κάνει αντίστοιχα πράγματα όπως η εισβολή στην Ουκρανία», υπογράμμισε ο Όστιν.

«Έχει ήδη χάσει πολλές από τις στρατιωτικές της ικανότητες και πολλά στρατεύματα για να είμαστε ειλικρινείς και δεν επιθυμούμε να καταφέρει να αποκαταστήσει γρήγορα αυτές τις ικανότητές της».

Ο Άντονι Μπλίνκεν εκτίμησε ότι «η Ρωσία δεν έχει πετύχει τους στρατιωτικούς της στόχους, η Ρωσία έχει ήδη αποτύχει και η Ουκρανία έχει ήδη πετύχει. Είδαμε ανθρώπους στους δρόμους του Κιέβου, απόδειξη ότι η μάχη για το Κίεβο έχει επιτευχθεί», υπογράμμισε ο ίδιος, σχολιάζοντας όμως ότι «αυτό έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, στα νότια και τα αντολικά, όπου η ρωσική βιαιότητα είναι απλώς φρικτή».



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/kQ7uH1w
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη