-->

Πιστοποιητικό εμβολιασμού τέλος για λίγους μήνες, σύντομα οι ανακοινώσεις

Πιστοποιητικό εμβολιασμού τέλος για λίγους μήνες, σύντομα οι ανακοινώσεις

Η κυβέρνηση σχεδιάζει  να  ανακοινώνει την άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού, ενόψει και της θερινής περιόδου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Dnews, οι σχετικές ανακοινώσεις από το κυβερνητικό επιτελείο θα γίνουν  σήμερα ή αύριο και θα περιλαμβάνουν και την ολοκληρωτική αναστολή του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους επόμενους μήνες και συγκεκριμένα από 1 Μαίου έως 31 Αυγούστου.

Η κυβέρνηση ακολουθώντας τον δρόμο πολλών ευρωπαϊκών κρατών, την Τετάρτη πιθανότατα θα ανακοινώσει μία σειρά από μέτρα που θα περιλαμβάνουν εστίαση, διασκέδαση, μάσκες αλλά και σχολεία.

Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να πίνουν τον καφέ τους, χωρίς τα υποχρεωτικά μέχρι σήμερα rapid test , ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες η αναστολή του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα είναι για παντού ακόμα και στους εσωτερικούς χώρους.

«Πάμε για ένα καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά», υπογράμμισε χθες, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι η άρση των μέτρων θα αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους.

Βέβαια για να ανακοινωθούν τα σχετικά μέτρα θα πρέπει να γίνουν η σχετικές εισηγήσεις από τους ειδικούς της επιτροπής προς την κυβέρνηση και συγκεκριμένα προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, για να γίνουν αποδεκτές.

Πάντως σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, βαίνοντας προς το καλοκαίρι και αν δεν προκύψει κάποια έξαρση λόγω κάποια νέας μεταδοτικής μετάλλαξης του κορονοϊού , οι αριθμοί της πανδημίας θα πέσουν, όπως συνέβη και τις προηγούμενες χρονιές λόγω της άνοδος της θερμοκρασίας και την αυξηση της δραστηριότητας σε εξωτερικούς χώρους.

Όσον αφορά τα σχολεία, οι μαθητές αναμένεται την Τρίτη 2 Μαΐου να γυρίσουν με το τελευταίο self test στο χέρι. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται μετά το Πάσχα να καταργηθούν τα self test μέχρι τις διακοπές του καλοκαιριού ενώ για τις μάσκες, υπάρχουν εισηγήσεις για κατάργηση τους τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους, αλλά  δεν έχουν ληφθεί ακόμα απόφάσεις

Τέλος, οι χώροι που θα παραμείνουν υποχρεωτικές οι μάσκες θα είναι τα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ, χώροι στους οποίους εύκολα μπορεί να υπάρξει συνωστισμόςfrom Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/BifyXh2
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->