Σε λίγο ανακοινώσεις για το τέλος του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Σε λίγο ανακοινώσεις για το τέλος του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στις 11.00 θα κάνει ανακοινώσεις στο Υπουργείο Υγείας για το Νέο Οδικό χάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σε λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα ανακοινώσει το τέλος του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους επόμενους μήνες. Με πιο απλά λόγια οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπορούν να πίνουν τον καφέ τους σε εξωτερικούς χώρους εστίασης χωρ΄ίς την επίδειξη αρνητικού rapid test. Ταυτόχρονα οι εμβολιασμένοι δεν θα επιδεικνύουν το πιστοποιητικό τους.

Τέλος, θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στα καταστήματα λιανικής με τους πολίτες να εισέρχονται ελεύθερα στα καταστήματα για ψώνια, φορώντας μόνο τη μάσκα τους.

«Πάμε για ένα καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά», υπογράμμισε χθες, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι η άρση των μέτρων θα αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους.

Όσον αφορά τα σχολεία, οι μαθητές αναμένεται την Τρίτη 2 Μαΐου να γυρίσουν με το τελευταίο self test στο χέρι. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται μετά το Πάσχα να καταργηθούν τα self test μέχρι τις διακοπές του καλοκαιριού.

Τέλος, οι χώροι που θα παραμείνουν υποχρεωτικές οι μάσκες θα είναι τα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ, χώροι στους οποίους εύκολα μπορεί να υπάρξει συνωστισμός



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/lS7wtHC
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη