Γαλλικές εκλογές: Οι πρώτες δηλώσεις του Μακρόν, «από σήμερα είμαι πρόεδρος όλων»

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στις πρώττες του δηλώσεις προχώρησε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία. «Από σήμερα είμαι πρόεδρος όλων», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Μακρόν έφτασε λίγο μετά τις 22.30 (ώρα Ελλάδας) στο πάρκο Σαμπ ντε Μαρ, κρατώντας από το χέρι τη σύζυγο του, Μπριζίτ Τρονιέ, υπό τους ήχους του ύμνου της Ευρώπης.

«Πριν πω οτιδήποτε άλλο, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Μετά από πέντε χρόνια δύσκολου μετασχηματισμού, σήμερα η πλειοψηφία έκανε την επιλογή να μου δώσει εμπιστοσύνη για την προεδρία της Γαλλίας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές, τους παράγοντες μου, τους ανθρώπους που με συνόδευσαν στην πορεία μου. Όλους όσους που έκαναν την εκλογή μου δυνατή. Ξέρω ότι κάνατε μεγάλη προσπάθεια και είχατε μεγάλη πεποίθηση. Και το κάνατε με την καρδιά σας», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Η Γαλλία θα γίνει ένα μεγάλο έθνος οικολογίας. Πολλοί συμπατριώτες με ψήφισαν για να αποτελέσουν φράγμα στην ακροδεξιά. Η ψήφος σας με κινητοποιεί για τα επόμενα χρόνια. Έχετε καταθέσει σε μένα μία αίσθηση ευθύνης και δημοκρατίας.

Επίσης σκέφτομαι όσους απείχαν, αρνήθηκαν αυτή την επιλογή. Εκεί πρέπει να απαντήσουμε. Σε όσους ψήφισαν την κυρία Λε Πεν… Δεν θα πρέπει να αποδοκιμάζουμε κανέναν. Κι αυτό διότι από σήμερα είμαι ο πρόεδρος όλων.

Πρέπει να είμαστε φιλόφοξοι, απαιτητικοί. Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας θυμίζει ότι ζούμε τραγικές στιγμές και η Γαλλία πρέπει να δείξει την επιλογή της. Θα το κάνουμε. Θα πρέπει να φροντίζουμε, να σεβόμαστε, γιατί η χώρα μας έχει ζήσει καιρούς αμφισβήτησης. Όλοι μαζί θα πρέπει να ενωθούμε.

Μόνο έτσι θα μπορούμε να ζήσουμε πιο ευτυχισμένοι στη Γαλλία. Τα επόμενα χρόνια θα είναι ιστορικά και μαζί θα γράψουμε την Ιστορία για τις γενιές μας. Με φιλοδοξία και με αγάπη για τη χώρα μας θέλω τα επόμενα πέντε χρόνια της θητείας μου να δούμε αυτούς τους νέους ορίζοντες.

Ζήτω η Δημοκρατία! Ζήτω η Γαλλία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο  Μακρόν, με τους χιλιάδες υποστηρικτές του να τον αποθεώνουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μακρόν:

{https://www.youtube.com/watch?v=I5BqXJHUY8s}



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/VJU0XBR
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη