-->

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού σε ειδικό κελί, θα προαυλίζεται μόνη για λόγους ασφαλείας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού σε ειδικό κελί, θα προαυλίζεται μόνη για λόγους ασφαλείας

Στη φυλακή Κορυδαλλού οδηγείται η 33χρονη μητέρα της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την πολύωρη απολογία που έδωσε τη Δευτέρα. Ανακριτή και εισαγγελέας ντην έκριναν προφυλακιστέα, αφού δεν πείστηκαν από τα όσα είπε.

Η μεταγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη ΓΑΔΑ, όπου πέρασε το πρώτο βράδυ μετά την απόφαση να προφυλακιστεί, στις φυλακές Κορυδαλλού ξεκίνησε λίγο μετά τις 08:30 (καθυστέρησε για σχεδόν μια ώρα) και τα μέτρα ασφαλείας ήταν για ακόμη μια φορά ισχυρότατα.

Η 33χρονη θα οδηγηθεί στη ΣΤ' πτέρυγα του Κορυδαλλού, όπου κρατούνται κι άλλες γυναίκες που κατηγορούνται για ειδεχθή εγκλήματος και θα κρατηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Μάλιστα, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα θα προαυλίζεται μόνη της για λόγους ασφαλείας ώστε να μην πέσει θύμα επίθεσης μέσα στις φυλακές. Ο χώρος κράτησής της είναι έτοιμος από χθες Δευτέρα και θεωρείται απολύτως «αποστειρωμένος».

Ειδικά σε ό,τι αφορά στον προαυλισμό της αυτός θα γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες και συγκεκριμένα θα βγαίνει στο προαύλιο την ώρα που για τις υπόλοιπες κρατούμενες οι πόρτες που θα οδηγούν εκεί θα είναι κλειδωμένες.

Η 33χρονη από την Πάτρα παρέμεινε για περισσότερες από τέσσερις ώρες ενώπιον της δικαστικής λειτουργού αρνούμενη ότι είναι η υπαίτια της δολοφονίας του 9χρονου παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη ισχυρίζεται πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται πιθανότατα σε ιατρικό λάθος επιρρίπτοντας ευθύνη για την θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης στους γιατρούς που έκαναν ανάνηψη στο παιδί το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 οπότε και κατέληξε.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας συναποφάσισαν μετά το τέλος της απολογητικής διαδικασίας ότι η γυναίκα, σε βάρος της οποίας εκδόθηκε την Τετάρτη ένταλμα σύλληψης, είναι επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων και πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

Δεν έδειξε να σπάει στιγμή παρά μόνο όταν άκουσε οτι φυλακίζεται

Ούτε για μία στιγμή δεν έδειξε να «σπάει» στο ανακριτικό γραφείο η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία, στην απολογία της, επί σχεδόν πέντε ώρες, με απίστευτη ψυχραιμία και απάθεια, μιλούσε για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, αρνούμενη την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του ίδιου της του παιδιού που αντιμετωπίζει.

«Η κορούλα μου…Η Τζωρτζίνα μου..»

Και για πρώτη φορά, από τότε που έφυγε από τη ζωή η άτυχη Τζωρτζίνα, ακούστηκαν από τα χείλη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου φράσεις όπως « Η Τζωρτζίνα μου… Η κορούλα μου…Τα παιδιά μου», τις οποίες ουδέποτε άλλοτε είχε πει, στις τηλεοπτικές της δηλώσεις.

«Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Ο θάνατος της Τζωρτζίνας που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειας μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά».

Μοναδική μάρτυρας υπεράσπισης η αδελφή της, Δήμητρα Πισπιρίγκου

Στην προσπάθειά της πάντως να πείσει για την αθωότητα της, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν φάνηκε να έχει συμμάχους. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο την αδελφή της, Δήμητρα Πισπιρίγκου, πρότεινε ως μάρτυρα υπεράσπισης. Ούτε καν τη μητέρα της ή και κάποιο άλλο συγγενικό πρόσωπο.

Στο «απυρόβλητο» της 33χρονης προς το παρόν ο Μάνος Δασκαλάκης

Εκτός του «κάδρου» όμως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αποφασίσει να κρατήσει και τον Μάνο Δασκαλάκη, παρά τα όσα διέρρεε, μέσα από τη ΓΑΔΑ. Στο απολογητικό της υπόμνημα δεν λέει κουβέντα για τον διαστάσει πια σύζυγό της, πολύ περισσότερο αποφεύγει να αφήσει υπόνοιες σε βάρος του για όσα έγιναν. Τουλάχιστον, προς το παρόν, γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι, κατά την εξέλιξη των ερευνών.

Η ανακρίτρια πάντως επέμεινε, ρωτώντας την 33χρονη, ξανά και ξανά για τη σχέση τους, αναζητώντας το «κλειδί» για τη στάση της αλλά και τα πιθανά «ένοχα» μυστικά του ζευγαριού που μπορούν να δώσουν τις απαντήσεις που δεν έδωσε η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ρίχνει το φταίξιμο στους γιατρούς

Παρά την κατηγορηματική διάψευση του «Παίδων» πως ουδέποτε χορηγήθηκε στην άτυχη Τζωρτζίνα η θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης, η Ρούλα Πισπιρίγκου επέμεινε, χωρίς να αλλάξει ούτε λέξη από τους ισχυρισμούς της, επιχειρώντας να ρίξει την ευθύνη στους γιατρούς του νοσοκομείου. Μόνο που αυτή τη φορά, επέλεξε να τους κατηγορήσει για αμέλεια, λάθος, όπως ισχυρίστηκε, παραδεχόμενη εμμέσως πλην σαφώς πως έδωσαν υπεράνθρωπο αγώνα να κρατήσουν το παιδί στη ζωή αλλά δεν τα κατάφεραν.

«Με δεδομένο ότι η προσπάθεια ανάνηψης του παιδιού μου κράτησε περίπου μία ώρα (ίσως και παραπάνω) και όπως περιγράφεται από τους ίδιους του ιατρούς και τους νοσηλευτές που ήταν παρόντες, ήταν μία διαδικασία εξαιρετικά επίπονη, στα πλαίσια της οποίας ο καθένας είχε αναλάβει διαφορετική αρμοδιότητα και ο ένας δεν γνώριζε τις ακριβείς ενέργειες του άλλου, επικρατούσε (όπως είναι φυσιολογικό και αναστάτωση και ένταση στα πλαίσια της προσπάθειας να κρατηθεί στην ζωή το παιδί μου, θα μπορούσε, με βάση την συγκεκριμένη ροή των γεγονότων, να έχει γίνει, από ανθρώπινο λάθος, χορήγηση της συγκεκριμένης ουσίας στην Τζωρτζίνα, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει καταγραφεί»

«Η σε βάρος μου κατηγορία βασίζεται σε τυχαία στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μετά το τραγικό συμβάν του παιδιού μου στα πλαίσια μιας προσπάθειας να βρεθεί μία προφανής αιτία και να αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατό του», αναφέρει. Οι ισχυρισμοί της 33χρονης δεν κατάφεραν να πείσουν με την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα να τη θεωρούν επικίνδυνη να διαπράξει και νέες αξιόποινες πράξεις αν αφεθεί ελεύθερη και για το λόγο αυτό αποφάσισαν την προφυλάκισή της.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/jvsQ0K9
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->