Στη μνήμη του Λάμπρου Παπαδήμα

Στη μνήμη του Λάμπρου Παπαδήμα

______________________________________

▪️Οι Δημαρχιακές Θητείες του εξαιρετικού Ιατρού Λάμπρου Παπαδήμα, αποτέλεσαν την Χρυσή Εποχή της Λαμίας. 

Η πόλη μας αναβαθμίστηκε από άποψη νοοτροπίας, υποδομών, κύρους αλλά και χειροπιαστών έργων που άφησαν εποχή. Το στελεχιακό δυναμικό που ανέδειξε ο Λάμπρος Παπαδήμας είναι ,μέχρι και σήμερα, πυρήνας προόδου για την περιοχή μας. Ο Άγιος Λουκάς, το Ισιαδάκι, οι τεράστιοι αγωγοί ομβρίων υδάτων, χάρη στους οποίους δεν πλημμυρίζει η πόλη, το Κάστρο, ο Βιολογικός Καθαρισμός, ο ΧΥΤΑ, η επέκταση του Σχεδίου Πόλεως μετά των σχετικών υποδομών, ήταν μόνο μερικά από τα χειροπιαστά έργα πνοής των θητειών του. 

Πέραν τούτων, η Πρωτεύουσα της Στερεάς, επί των θητειών του ως Δημάρχου και Υπουργού, αναβαθμίστηκε ως πόλη μέσω πληθώρας δομών, υποδομών και υπηρεσιών που στήριζαν την τοπική οικονομία. Αυτή η αυτοπεποίθηση, φαινόταν στο κύρος και στην Περιφερειακή Συνείδηση που ακτινοβολούσε η Λαμία σε όλη την Στερεά και την Ελλάδα.

▪️Συνεπώς, αποτελεί επιβεβλημένη ενέργεια το να τιμηθεί ο Λάμπρος Παπαδήμας με όποιον τρόπο κρίνει το Δημοτικό μας Συμβούλιο και επικροτούμε κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση. 

Άλλωστε, πολλοί νιώθουμε να εμπνεόμαστε από το ανυποχώρητο όραμά του για μια ισχυρή Λαμία. Αυτή είναι, κατά τη γνώμη μου, και η βασική παρακαταθήκη που μας άφησε ο Λάμπρος Παπαδήμας: Τον αγώνα για μια ισχυρή Λαμία, με στιβαρό και διεκδικητικό λόγο έναντι της Πολιτείας. Με Περιφερειακή συνείδηση κύρους. Με ηγετικό ρόλο στην Πατρίδα.

Η εικόνα αυτή έχει πλέον, δυστυχώς, ανατραπεί. Η Λαμία μας βρίσκεται σε παρακμή. Γνωστό. Δεν χρειάζεται άλλη ανάλυση.

▪️Έτσι, λοιπόν, ας γίνει σαφές, ότι ο καλύτερος φόρος τιμής στον Λάμπρο Παπαδήμα και την ομάδα του, θα ήταν η υιοθέτηση του αναπτυξιακού του οράματος για την πόλη. Ενός οράματος που πρόκρινε τα έργα ουσίας έναντι των Δημοσίων Σχέσεων. Ενός οράματος που θα στήριζει τη Λαμία ως πόλη ισχύος και επιρροής και όχι ως ουραγού και επαίτη.  

▪️Αντιθέτως, η Δημοτική μας Αρχή προτίμησε ξανά τη γνωστή ανώδυνη διολίσθηση: δημόσιες Σχέσεις και φιέστες, αντί για ουσιαστική συζήτηση πάνω στον εξαιρετικό τρόπο που διοίκησε ο Λάμπρος Παπαδήμας και η ομάδα του τη Λαμία. 

Σε κάθε περίπτωση, χαιρετίζουμε κάθε εκδήλωση που τιμά τον οραματιστή, ουσιαστικό, στιβαρό και επί της ουσίας δραστήριο Λάμπρο Παπαδήμα. Στηρίζουμε το όραμά του. Συντασσόμαστε με τους ανθρώπους του, έναντι της επιφανειακής, αντιαναπτυξιακής και ανούσιας καταφυγής στην "Επικοινωνία". 

Με αυτή την έννοια, είναι δραματικό να θεωρούν ότι τον τιμούν όσοι αντιστρατεύονται τον βασικό πυρήνα της σκέψης και του έργου του.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη