Τουρκία: Κατηγορεί την Ελλάδα για... επεκτατισμό και απαντά σε Δένδια για την Αγία Σοφία

Τουρκία: Κατηγορεί την Ελλάδα για... επεκτατισμό και απαντά σε Δένδια για την Αγία Σοφία

Μία ακόμη εμπρηστική ενέργεια έγινε από την τουρκική πλευρά. Αυτήν τη φορά, το υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας «κατηγορεί» την Ελλάδα για... επεκτατικές βλέψεις!

Μία ημέρα μετά την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης και την ανάρτηση που έκανε ο Νίκος Δένδιας, με αφορμή την 29η Μαΐου, για την Αγία Σοφία, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας επιδόθηκε σε ένα προκλητικό κρεσέντο προκλητικών τοποθετήσεων με έμμεσες βολές κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, σε μπαράζ αναρτήσεων στο Twitter, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει: «Αποτελεί πλάνη να κοιτάει κανείς την Κωνσταντινούπολη, που κατακτήθηκε πριν από 569 χρόνια, ονειρευόμενος τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή το Βυζάντιο. Όσοι λαχταρούν (την εποχή) πριν από 1.000 χρόνια, αποκαλύπτουν ξεκάθαρα ποιος είναι επεκτατικός και ποιος είναι εμπόδιο στην ειρήνη.

»Η Αγία Σοφία, η οποία χρησιμοποιείται ως τέμενος επί αιώνες, βρίσκεται υπό την προστασία του τουρκικού έθνους από το 1453. Είναι πολύ σοβαρό για να εξηγηθεί ακόμη και ως υποκρισία, ο γεγονός ότι όσοι δήθεν λυπήθηκαν για την Αγία Σοφία δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση των τζαμιών στην Ελλάδα, καθένα από τα οποία αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά, του 1500 και στην κατασκευή κινηματογράφων, εκθεσιακών αιθουσών, καταλυμάτων και αποθηκών στη θέση τους.

»Η ελληνική διοίκηση, που δεν δίνει ούτε χώρο ταφής στους μουσουλμάνους όταν πεθάνουν, προσπαθεί να εξαπατήσει τους δικούς της ανθρώπους με χονδροειδείς ψευδαισθήσεις και να καλύψει τις αδιέξοδες πραγματικότητες της. Ο ήλιος δεν σκεπάζεται με λάσπη. Τιμούμε τη μνήμη του Σουλτάνου Μωάμεθ το Προθητή και του ηρωικού στρατού του, που κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη πριν από 569 χρόνια, με έλεος, ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες».

Το «τιτίβισμα» του Νίκου Δένδια για την Αγια - Σοφιά 

Με αφορμή την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (29 Μαΐου 1453), ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε μέσω Twitter στον πρόσφατο βανδαλισμό της Αγίας Σοφίας αλλά και στην μετατροπή του μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO σε τζαμί, πριν από δύο χρόνια.

«Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία», έγραψε ο Ν. Δένδιας και συνόδευσε την ανάρτησή του με μία φωτογραφία της Αγίας Σοφίας.

#ΑΓΙΑ_ΣΟΦΙΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΑΛΩΣΗ_ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ #ΝΙΚΟΣ_ΔΕΝΔΙΑΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/I7Ww3Xk
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη