-->

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι «αποκεφάλισε» τον επικεφαλής ασφαλείας του Χάρκοβο»

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι «αποκεφάλισε» τον επικεφαλής ασφαλείας του Χάρκοβο»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι απέπεμψε τον αρχηγό των υπηρεσιών ασφαλείας της πόλης Χάρκοβο, ο οποίος «δεν εργαζόταν για την υπεράσπιση της» από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή.

«Ήρθα, είδα και απέπεμψα τον αρχηγό των υπηρεσιών ασφαλείας της περιφέρειας του Χαρκόβου, γιατί δεν εργαζόταν για την υπεράσπιση της πόλης ήδη από τις πρώτες ημέρες αυτού του πολέμου, αλλά σκεφτόταν μόνο τον εαυτό του», εξήγησε ο πρόεδρος Ζελένσκι στο καθημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, μετά την πρώτη του επίσκεψη στην ανατολική Ουκρανία από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ ο Ζελένσκι, δήλωσε επιπλέον ότι οι Ρώσοι κατέστρεψαν όλες τις υποδομές ζωτικής σημασίας στην πόλη Σεβεροντονέτσκ, περιγράφοντας την κατάληψή της ως τον «κύριο στόχο» της Ρωσίας αυτή τη στιγμή.

«Ως αποτέλεσμα των ρωσικών πληγμάτων στο Σεβεροντονέτσκ, όλες οι υποδομές ζωτικής σημασίας καταστράφηκαν... Πάνω από τα δύο-τρίτα των κατοικιών της πόλης έχουν καταστραφεί», δήλωσε ο Ζελένσκι σε τηλεοπτική του ομιλία. «Η κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ είναι ο κύριος στόχος των δυνάμεων κατοχής», πρόσθεσε.

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ_ΖΕΛΕΝΣΚΙ #ΧΑΡΚΟΒΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/gPl9Uav
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->