Ξεκάθαρο μήνυμα Πλεύρη στο ΔΣ του ΙΦΕΤ: Δεν θα επιτρέψω να κινδυνεύσει η ομαλή ροή φαρμάκων

Ξεκάθαρο μήνυμα Πλεύρη στο ΔΣ του ΙΦΕΤ: Δεν θα επιτρέψω να κινδυνεύσει η ομαλή ροή φαρμάκων

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με παρέμβαση του στο ΔΣ του ΙΦΕΤ, απαίτησε διαφανείς διαδικασίες και διασφάλισης της ομαλής εισαγωγής φαρμάκων.

 

Οριστικό τέλος σε κάθε ενδεχόμενο διατάραξης των διαδικασιών εισαγωγής φαρμάκων, τα οποία δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας και καλύπτουν κυρίως σοβαρές και σπάνιες παθήσεις, έβαλε με παρέμβαση του στο ΔΣ του ΙΦΕΤ, ο Θ. Πλεύρης, , σύμφωνα με πληροφορίες του News4health.gr.

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε προς άπαντες πως δεν θα επιτρέψει να κινδυνεύσει η ομαλή ροή των των φαρμάκων στη χώρα, ενώ θα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα διαφανείς διαδικασίες, χωρίς καμία παρεκτροπή.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΦΕΤ συμμετείχαν τόσο ο διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου, Γ. Σωτήριου όσο και ο πρόεδρος Δ. Πανταζής αλλά και ο πρόεδρος του ΕΟΦ, του μοναδικού μετόχου του ΙΦΕΤ, Δ. Φιλίππου.

Θυμίζουμε ότι με παρέμβαση του κ. Πλεύρη είχε παγώσει η απόφαση του ΕΟΦ να περιορίσει τις δραστηριότητες του ΙΦΕΤ, ουσιαστικά μπλοκάροντας τις εισαγωγές φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις, που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας, προκαλώντας κύματα ανησυχίας για τις επιπτώσεις στην υγεία ασθενών.

#ΙΦΕΤ #ΘΑΝΟΣ_ΠΛΕΥΡΗΣ #ΦΑΡΜΑΚΑ #ΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΥΓΕΙΑΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/vBYcPdi
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη