ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο Τσίπρα για να έχει όλο το κόμμα στην «τσίτα», πώς βραχυκύκλωσε την Ομπρέλα

ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο Τσίπρα για να έχει όλο το κόμμα στην «τσίτα», πώς βραχυκύκλωσε την Ομπρέλα

Με ποσοστό 76,5% εκλέχθηκε νέα γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Ράνια Σβίγκου και αναπληρωτής γραμματέας ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα τόσο προς τον Θοδωρή Δρίτσα όσο και στον Παύλο Πολάκη «τελείωσε» τους προεδρικούς και δέσμευσε την Ομπρέλα. Η πλειοψηφία όπως αυτή διαμορφώθηκε από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμενε μία τέτοια κίνηση από τον πρόεδρο του κόμματος.

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει για γραμματέα του κόμματος τη Ράνια Σβίγγου «πάγωσε» τους προεδρικούς και η ενόχληση αυτή φάνηκε και από την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη. Συγκεκριμένα τόνισε πως πρόκειται για πρόσωπο που δεν στήριξε τη διεύρυνση. Από την «Ομπρέλα», ο Θοδωρής Δρίτσας μίλησε για μη συνθετική πρόταση, αφού προέρχεται από την εσωκομματική μειοψηφία.

Με την επιλογή της Ράνιας Σβίγγου ως γραμματέα του κόμματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως βραχυκύκλωσε και την Ομπρέλα που θεώρησε πως θα μπορεί να ασκεί ελεύθερα εσωτερική αντιπολίτευση. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Θοδωρή Δρίτσα ο οποίος τόνισε «Δεν είναι συνθετική πρόταση αυτή είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο γιατί δεν εκφράζει τους συσχετισμούς όπως διαμορφώθηκαν μετά τις εσωκομματικές κάλπες». Κοινώς η «Ομπρέλα» περίμενε «προεδρική» πρόταση για την γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι και χτες τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο μέχρι πρότεινος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος είχαν κλειστά τα χαρτιά τους. Μάλιστα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωνε πιστός στρατιώτης του κόμματος και πως θα υπηρετήσει το κόμμα από ότι πόστο του ζητηθεί.

Αυτή είναι η νεα Πολιτική Γραμματεία

Τα μέλη που εκλέχθηκαν είναι τα κάτωθι:

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ

ΑΡΑΠΗ – ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ

ΔΟΥΡΟΥ ΡΕΝΑ

ΔΟΥΣΗ ΜΑΓΚΥ

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ

ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΚΑΒΑΔΙΑ ΑΝΝΕΤΑ

ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΕΦΗ

ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ

ΚΝΗΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΚΟΛΤΣΙΔΑ ΔΑΝΑΗ

ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ

ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΟΣ

ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΧΑΡΙΣ

ΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΞΑΝΘΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ

ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΟΣ

ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΟΣ

ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ

ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ

ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

#ΣΥΡΙΖΑ #ΠΟΛΙΤΙΚΗ_ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ #ΟΜΠΡΕΛΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/tdkfTUP
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη