-->

Πάτρα: Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα πρότεινε να γίνει εκταφή της Μαλένας

Πάτρα: Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα πρότεινε να γίνει εκταφή της Μαλένας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα, την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στη φυλακή και ο Μάνος Δασκαλάκης άφαντος.

Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα κατέθεσε την Παρασκευή στην Ασφάλεια Αττικής κάτω από άκρα μυστικότητα. Πρόκειται για την ιατροδικαστή που έβαλε την υπογραφή της, στην εξέταση που έγινε στη σορό της Μαλένας το 2019, όταν το μόλις 3,5 ετών κορίτσι, πέθανε στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν. Τότε η μικρή είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μπροστά στη Ρούλα Πισπιρίγκου, την ημέρα ακριβώς που οι γιατροί σκέφτονταν να της δώσουν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Από τότε ακολούθησαν οι θάνατοι και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, με την υπόθεση να περνά στα χέρια του τμήματος ανθρωποκτονιών και την 33χρονη να βρίσκεται στη φυλακή, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η ιατροδικαστής το 2019 είχε αποδώσει το θάνατο της Μαλένας σε ηπατική ανεπάρκεια, ζητώντας να γίνει εκταφή. Όπως τόνισε, η έκθεση που είχε κάνει ήταν σωστή με βάση τα δεδομένα που είχε λάβει από το νοσοκομείο, όπου μνημονευόταν η χημειοθεραπεία που λάμβανε η Μαλένα λόγω της λευχαιμίας. Έτσι η ιατροδικαστής είχε εκτιμήσει ότι οι βλάβες στο ήπαρ ήταν αποτέλεσμα των φαρμάκων που λάμβανε το μικρό κορίτσι.

Ωστόσο, τα δεδομένα θα πρέπει να επανεξεταστούν όπως ανέφερε, μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που προέκυψαν από το θάνατο της Τζωρτζίνας. Όπως μετέδωσε το Mega, η Χριστίνα Τσάκωνα ζήτησε να γίνει έρευνα σε βάθος για να διαπιστωθεί αν πίσω από τον θάνατο του παιδιού, κρύβεται εγκληματική ενέργεια. Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε να γίνει εκταφή της σορού του παιδιού, ώστε να ληφθούν δείγματα για νέες εξετάσεις.

H ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα προτείνει μετά την εκταφή να ληφθούν τρίχες και δείγματα μυελού των οστών για να διερευνηθεί αν ο θάνατος της Μαλένας προκλήθηκε από τοξική ουσία, όπως συνέβη με την Τζωρτζίνα. Υπενθυμίζεται πως ήδη γίνεται τοξικολογική εξέταση στα όργανα του παιδιού, στο εργαστήριο τοξικολογίας του ΑΠΘ και τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια, τις επόμενες μέρες.

Τέσσερα «όχι» από την ανακρίτρια

Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι τις 28 Απριλίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορούμενη για τη δολοφονία της μικρής, κατέθεσε μέσω των συνηγόρων της, έγγραφο στην κυρία Σαλάππα, αιτούμενη τη διενέργεια επιπλέον συγκεκριμένων πράξεων, με την ελπίδα να προκύψουν νέα στοιχεία, που θα της έδιναν το δικαίωμα να αμφισβητήσει πιο ανοιχτά, τις σε βάρος της κατηγορίες.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητούσε τέσσερα πράγματα: καταρχήν να ερωτηθούν οι αρμόδιοι πραγματογνώμονες σχετικά με τον υπολογισμό του συνολικού αριθμού φιαλιδίων που αντιστοιχούν στην περιεκτικότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας. Δηλαδή πόσα φιαλίδια θα μπορούσαν να έχουν δοθεί για την κάλυψη της συνολικής ποσότητας των 6,5 μg/ml που σκότωσε την 9χρονη.

Επιπλέον, η Πισπιρίγκου ζητούσε να ερωτηθούν οι ειδικοί σχετικά με το αν υπάρχει καταγραφή της καρδιακής λειτουργίας από τον απινιδωτή – βηματοδότη και αν μέσω αυτών των καταγραφών, μπορεί να προκύψει η ακριβής ώρα θανάτου. Το τρίτο που ζητούσε, ήταν να διενεργηθεί νέα τοξικολογική εξέταση από άλλο εργαστήριο ώστε να επαληθευτούν τα σχετικά αποτελέσματα. Το τέταρτο που ζητούσε ήταν να εξεταστούν ως μάρτυρες οι νοσηλευτές του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και ειδικά μια συγκεκριμένη νοσοκόμα, για την οποία το προηγούμενο διάστημα είχε αναφερθεί ότι σκόπευε να σταθεί στο πλευρό της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, η 18η τακτική ανακρίτρια απάντησε αρνητικά και στα τέσσερ αιτήματα της 33χρονης. Για κάποια από αυτά έκρινε πως έχουν ήδη απαντηθεί από στοιχεία και για τα υπόλοιπα έκρινε ότι δεν πρόκειται να εισφέρουν κάτι επιπλέον στην πολύκροτη υπόθεση. Ειδικότερα, το πρώτο αίτημα για τα φιαλίδια κεταμίνης απορρίφθηκε, με την ανακρίτρια να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν μας ενδιαφέρει πόση ποσότητα κεταμίνης χορηγήθηκε. Μας ενδιαφέρει ότι η περιεκτικότητα ήταν σε θανατηφόρα συγκέντρωση

Το αίτημα για νέες τοξικολογικές εξετάσεις απορρίφθηκε, καθώς όπως αναφέρει η ανακρίτρια, τόσο το τοξικολογικό εργαστήριο των Αθηνών, όσο και της Θεσσαλονίκης, είναι εξουσιοδοτημένα από το νόμο και συνεπώς παρέχουν αυξημένα εχέγγυα αξιοπιστίας. Για τη νοσοκόμα που ζήτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου να κληθεί για κατάθεση, η ανακρίτρια τονίζει πως αναζητήθηκε και όταν βρέθηκε αρνήθηκε να καταθέσει.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει έγκλειστη στις φυλακές Κορυδαλλού και περιμένει να δει την τύχη που θα έχει το αίτημα αποφυλάκισης, που αναμένεται να καταθέσουν οι δικηγόροι της, μέσα στις επόμενες μέρες. Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σε αυτές θα δοθούν κατά πάσα πιθανότητα στη δημοσιότητα τόσο τα πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, όσο και τα αποτελέσματα για το αίμα της Τζωρτζίνας, που βρέθηκε σε ξεχασμένο φιαλίδιο, στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην Πάτρα.

#ΠΑΤΡΑ #ΝΕΚΡΑ_ΠΑΙΔΙΑ #ΡΟΥΛΑ_ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ #ΜΑΝΟΣ_ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ #ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/9BTktjG
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->