Θερμοπύλες: Eικόνες διάλυσης, βρωμιάς και εγκατάλειψης

Γνωστή ιστοσελίδα της Λαμίας που διακρίνεται για την ελευθερία με την οποία δίνει βήμα στον απλό Πολίτη, αναρωτιέται δικαίως:

"Υπάρχουν τρόποι να αναδειχτεί η Λαμία";

Το ερώτημα είναι εύλογο και αντανακλά τις αγωνίες και την αγάπη με την οποία περιβάλλουν οι Λαμιώτες την πόλη μας.

Θα ήθελα, αν μου επιτρέπετε, να καταθέσω κι εγώ την άποψή μου στον Δημόσιο Διάλογο.

Νομίζω, λοιπόν, ότι για να αναδειχθεί το "προϊόν" που λέγεται Λαμία, πρέπει πρώτα να υπάρχει ως "προϊόν". Ως προορισμός. Δεν έχει κανένα νόημα να διαφημίζουμε ένα μη υπάρχον προϊόν. Να σπαταλώνται από τα χρήματα των φορολογουμένων εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για "προώθηση" ενός μη υπάρχοντος τουριστικού προϊόντος. Και αυτό είναι εμφανές από το γεγονός οτι μόνο το 1% των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία μας, σχετίζονται με τουρίστες. 

Τι να "διαφημίσει" κανείς; Τα σκουπίδια, τα ερείπια και τα στιβαγμένα βρώμικα στρώματα στο camp, την βλάστηση δίκην ζούγκλας, ή την μη προσβασιμότητα στο μνημείο του Διάκου;

Για να δημιουργηθεί, έστω και στοιχειωδώς, το τουριστικό προϊόν οφείλουμε να δώσουμε προσοχή στην καθαριότητα, την ευταξία, την ασφάλεια την ευπρέπεια και την προσβασιμότητα των Θερμοπυλών, της Αλαμάνας και του Γοργοποτάμου, των Αμφικτυονιών και κυρίως των Θερμαλιστικών υποδομών Θερμοπυλών και Υπάτης. 

Μέχρι η Ελληνική Πολιτεία να στηρίξει την ολική αναβάθμισή τους, εμείς οφείλουμε να συντηρούμε και να προσέχουμε την "περιουσία" μας.

Όσο και να "διαφημίζουμε" τη Λαμία δίνοντας πακτωλό χρημάτων δεν θα γίνουμε προορισμός αν στις Θερμοπύλες μας επικρατούν εικόνες διάλυσης, βρωμιάς και εγκατάλειψης. 

Οι λυπηρές φωτογραφίες προέρχονται από τον Αρχαιολογικό Χώρο των Θερμοπυλών. Και είναι ακόμα χειρότερες αν μπείτε και στα "ενδότερα" των ερειπίων και του σκουπιδαριού στο camp.

Καθόλου τυχαία, αν πλησιάσετε , θα σας απωθήσουν. Αναρωτιέμαι , ρητορικά, "Γιατί";




2 Σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.......ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ <> ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ......ΑΛΛΑ ...ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ......ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.......ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ......Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ......ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ......ΑΛΛΑ ...ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ......ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη