Οργή της Ρωσίας με την αποστολή ρουκετών που στέλνουν οι ΗΠΑ σε Ουκρανία, απειλεί για σύγκρουση με ΝΑΤΟ

Οργή της Ρωσίας με την αποστολή ρουκετών που στέλνουν οι ΗΠΑ σε Ουκρανία, απειλεί για σύγκρουση με ΝΑΤΟ

Οργή της Ρωσίας από την αποστολή εκτοξευτήρων πολλαπλών ρουκετών που θα στείλουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία. Όπως είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ρίαμπκοβ η κίνηση αυτή αυξάνει τον κίνδυνο μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ της Μόσχας και του ΝΑΤΟ.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Μόσχα υποστηρίζει ότι οι αποστολές όπλων από άλλες χώρες στην Ουκρανία αποτελούν «νόμιμο στόχο» για τις ρωσικές δυνάμεις, όμως τώρα κλιμακώνει τις δηλώσεις της αναφερόμενη σε «απευθείας» στρατιωτική σύγκρουση.

Νωρίτερα, δήλωση του Αμερικανού πρόεδρου, η οποία είχε απορρίψει το ενδεχόμενο αποστολής οπλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, είχε καλωσοριστεί από τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που μίλησε για μια «ορθολογική» απόφαση εκ μέρους των ΗΠΑ.

«Σύγκρουση» Ρωσίας -ΝΑΤΟ

«Κάθε αποστολή όπλων που συνεχίζεται, που αυξάνεται, ενισχύει τον κίνδυνο μιας τέτοιας εξέλιξης», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ στο πρακτορείο RIA Novosti.

Χθες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα εφοδιάσουν την Ουκρανία με το πυραυλικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) επί ελαφρών τεθωρακισμένων αρμάτων.

Τα οπλικά αυτά συστήματα έχουν βεληνεκές 80 χιλιομέτρων. Δεν πρόκειται για συστήματα πολύ μεγάλου βεληνεκούς, εκατοντάδων χιλιομέτρων, αλλά η κίνηση συνιστά σημαντική αναβάθμιση των ουκρανικών αμυντικών ικανοτήτων.

Η προμήθεια αυτών των οπλικών συστημάτων εντάσσεται στο νέο αμερικανικό πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων, οι λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινωθούν σήμερα.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες «να διεξαγάγουν τον πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό για να οδηγήσουν….σε μία "στρατηγική ήττα" την Ρωσία», πράγμα που θεωρεί «πρωτοφανές και επικίνδυνο».

#ΡΩΣΙΑ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΗΠΑ #ΝΑΤΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/mQYWERV
via IFTTT

1 Σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

  1. The modern equipment I’ve located for economic evaluation for all which has downloadable at https://www.excel-accounting-budget-analysis.com. Its beneficial making accounting and bookkeeping information this kind of (balance sheet, assertion of profits, invoicing). Moreover you may carry out monetary evaluation this type of coins float assertion, budge evaluation for contemporary and future 12 months and getting, reviewing monthly reports as properly.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη