Ουκρανικές αρχές: Πλήγμα με πυραύλους σε ρωσικό ρυμουλκό

Ουκρανικές αρχές: Πλήγμα με πυραύλους σε ρωσικό ρυμουλκό

Ουκρανικοί πύραυλοι έπληξαν ρυμουλκό του ρωσικού πολεμικού ναυτικού που μετέφερε στρατιώτες, όπλα και πυρομαχικά στο κατεχόμενο από τη Ρωσία Φιδονήσι, νότια της Οδησσού, δήλωσε ο τοπικός Ουκρανός κυβερνήτης.

Ο κυβερνήτης της περιοχής της Οδησσού, Μαξίμ Μαρτσένκο, ανέφερε ότι επλήγη το ρυμουλκό Vasiliy Beg.

Αν και καλύπτει λιγότερο από το ένα δέκατο του τετραγωνικού μιλίου -και πριν από τον πόλεμο στεγαζόταν μόνο ένας φάρος, περίπου 100 Ουκρανοί στρατιώτες και μερικά πρόβατα- το νησί έχει στρατηγική και συμβολική σημασία. Η τοποθεσία του στη Μαύρη Θάλασσα «το καθιστά δελεαστικό έπαθλο», σύμφωνα έκθεση του Πενταγώνου. Τον Αύγουστο του 2021, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι επισκέφτηκε το νησί για να παρακολουθήσει στρατιωτικές ασκήσεις, λέγοντας ότι η χώρα «θα το υπερασπιστεί με όλες μας τις δυνάμεις».

Η σημασία του νησιού έχει αυξηθεί από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος. Στα τέλη Μαρτίου, η κυβέρνηση Ζελένσκι τίμησε τον Ρομάν Χρίμποβ, έναν Ουκρανό στρατιώτη που στάθμευε στο νησί, ο οποίος είχε αιχμαλωτιστεί από τις ρωσικές δυνάμεις και επέστρεψε στην Ουκρανία στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων.

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΠΛΟΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/2nxBmFI
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη