Το λέει και ο Οικονόμου: Προσλαμβάνονται 15.500 καθαρίστριες για τη νέα σχολική χρονιά

Το λέει και ο Οικονόμου: Προσλαμβάνονται 15.500 καθαρίστριες για τη νέα σχολική χρονιά

Προσλαμβάνονται 15.500 καθαρίστριες για τη νέα σχολική χρονιά, όπως αναφέρει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με ανάρτησή του στο Twitter.

«Περίπου 15,5 χιλιάδες καθαρίστριες με δαπάνη 85 εκατ. ευρώ προσλαμβάνονται για τη νέα σχολική χρονιά προκειμένου να διασφαλιστεί πλήρως η δημόσια υγιεινή στα σχολικά κτίρια», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο η κατανομή τους ακολουθεί την περσινή εξορθολογισμένη μέθοδο», συμπληρώνει ο κ. Οικονόμου.

Πράσινο φως για πάνω από 15.000 προσλήψεις καθαριστριών

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με στόχο την πλήρη και έγκαιρη διασφάλιση των συνθηκών ατομικής και δημόσιας υγιεινής στα σχολικά κτήρια, ενέκρινε την πρόσληψη 15.495 σχολικών καθαριστριών.

Το προσωπικό καθαριότητας θα προσληφθεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους Δήμους ολόκληρης της Χώρας και για την κατανομή του έχει ακολουθηθεί η περσινή εξορθολογισμένη μέθοδος σύμφωνα με την οποία ελήφθησαν διασταυρωτικά στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τους Δήμους αναφορικά με το συνολικό εμβαδό της, προς καθαρισμό, επιφάνειας των σχολικών κτηρίων.

Με τη μέθοδο αυτή υπολογίστηκε η κάλυψη των πραγματικών αναγκών καθαριότητας σε ανθρωποώρες και αντιστοιχίστηκε με την ορθή κατανομή των αναγκαίων ποσών.

Η συνολική δαπάνη των αμοιβών του προσωπικού καθαριότητας στα σχολικά κτήρια θα ανέλθει στο ποσό των 85.000.000 ευρώ περίπου.

#ΓΙΑΝΝΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ #ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ #ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ #ΣΧΟΛΕΙΟ

Posted from: this blog via Microsoft Power Automate.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη