-->

Είναι επίσημο: Σήμα «καμπάνα» και ίντερνετ στο μετρό από το 2023

Είναι επίσημο: Σήμα «καμπάνα» και ίντερνετ στο μετρό από το 2023

Υπεγράφη η σύμβαση που θα επιτρέψει την πλήρη κάλυψη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε όλους τους σταθμούς και σε ολόκληρο το δίκτυο του μετρό μέχρι το τέλος του 2023, το αργότερο.

Έπειτα από πολυετή διαπραγμάτευση και λίγες ώρες πριν αποχωρήσει η προηγούμενη διοίκηση της Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΣΤΑΣΥ), συμφωνήθηκε με ΟΤΕ και  Vantage Towers (η εταιρεία που διαχειρίζεται τις κεραίες κινητής των Vodafone Ελλάδος και Wind Hellas)  η εγκατάσταση των απαραίτητων συστημάτων ώστε επιτέλους να υπάρχει κάλυψη των δικτύων κινητής στο μετρό. Καθοριστική υπήρξε η συνδρομή και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εδώ και πολλά χρόνια, οι επιβάτες του μετρό αδυνατούν να επικοινωνήσουν με το κινητό τους τηλέφωνο ακόμα και σε πολλούς σταθμούς, ειδικά της γραμμής 3. Το θέμα είχε απασχολήσει και παλαιότερες κυβερνήσεις αλλά υπήρχε μια συζήτηση για το ποιος έχει την ευθύνη: Η Αττικό Μετρό, που κατασκευάζει και διαχειρίζεται τους σταθμούς και το δίκτυο του μετρό ή η ΣΤΑΣΥ η οποία παρέχει το συγκοινωνιακό έργο; Ο γόρδιος δεσμός «λύθηκε» προ εβδομάδων και τελικά υπεγράφη η σύμβαση της ΣΤΑΣΥ με τις εταιρείες διαχείρισης των δικτύων κινητής.

Ίντερνετ παντού από το 2023


Επιπλέον, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει εντάξει τους σταθμούς του μετρό στα σημεία που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR. Έτσι, οι επιβάτες του μετρό θα μπορούν όσο βρίσκονται στους σταθμούς να έχουν δωρεάν ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Εισητήριο ΜΜΜ και φοιτητικό πάσο γίνονται «ένα»

Από τη νέα ακαδημαϊκή περίοδο αναμένεται να εφαρμοστεί μια ακόμα αλλαγή που προωθούν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας: Η ενοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας με το φοιτητικό πάσο. Στην ουσία, θα αναπτυχθεί άλλο ένα προϊόν του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που θα απευθύνεται στους φοιτητές που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σήμερα, οι σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου με επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας και της αστυνομικής ταυτότητας.

#ΜΕΤΡΟ #ΚΙΝΗΤΗ_ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ #ΙΝΤΕΡΝΕΤ #2023


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/3w5bzdq
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->