Ευλογιά των πιθήκων: Στα 20 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Ευλογιά των πιθήκων: Στα 20 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Νέα ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για την ευλογιά των πιθήκων, στα 20 πλέον τα κρούσματα, όλοι άνδρες.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση όσον αφορά στην πορεία της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης (21/7) ο ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο οργανισμός σε σχετική του ανακοίνωση, στην Ελλάδα έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά έως σήμερα, 7/07/22, συνολικά 20 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, όλα τα κρούσματα αφορούν μόνο άνδρες, με διάμεση ηλικία τα 40 έτη (24-59), εκ των οποίων 11 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (55%).

Σημειώνεται ότι τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην παρούσα έκθεση αφορούν στα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοίμωξης από ιό της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, βάσει των δεδομένων που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και έχουν καταγραφεί μέχρι τις 21 Ιουλίου 2022. 

Τα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης προέρχονται από τις δηλώσεις που αποστέλλουν οι θεράποντες ιατροί στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τα κρούσματα, καθώς και από την καθημερινή επικοινωνία με συνεργαζόμενα εργαστήρια που συμμετέχουν στη διάγνωση της λοίμωξης από ιό της ευλογιάς των πιθήκων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Δείτε το Δελτίο τύπου ΕΔΩ

#ΕΥΛΟΓΙΑ_ΤΩΝ_ΠΙΘΗΚΩΝ #ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ #ΕΛΛΑΔΑ #ΕΟΔΥ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/FVypBoc
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη