Καύσωνας διαρκείας με 42άρια: Άγνωστο πόσο θα κρατήσει, αυτές θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες

Καύσωνας διαρκείας με 42άρια: Άγνωστο πόσο θα κρατήσει, αυτές θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες

Η άνοδος της θερμοκρασίας έχει ήδη γίνει αισθητή, ωστόσο οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως ακόμα... «δεν έχουμε δει τίποτα».

Με νέα ανάρτησή του, ο Γιάννης Καλλιάνος ξεκαθαρίζει πως είναι άγνωστο πότε ακριβώς θα τελειώσει ο καύσωνας, που χτυπά από σήμερα την χώρα μας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του μετεωρολόγου, πιο δύσκολες μέρες θα είναι η Κυριακή και η Δευτέρα - οπότε κατά τόπους θα σημειωθούν και 42άρια - ενώ θα πρέπει να είμαστε και εξαιρετικά προσεκτικοί καθώς θα παραμείνει ο υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.

Αναλυτικά η ανάρτηση Καλλιάνου 

ΚΥΡΙΑΚΗ - ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

Έχουμε ήδη καταλάβει την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, φαίνεται ότι η Κυριακή και η Δευτέρα θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες του καύσωνα με τον υδράργυρο τοπικά και στους 41-42°C σε περιοχές ευπαθείς στη ζέστη και μακριά από τις θάλασσες.

ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ 40-41°C ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ 42°C

Που θα φτάσουν όμως οι μέγιστες θερμοκρασίες για τις επόμενες 3 ημέρες; Στους παρακάτω χάρτες φαίνεται σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που θα φτάσει ο υδράργυρος κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών.
Δείτε τους παρακάτω προγνωστικούς χάρτες : (επισυνάπτονται)

ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Έως και την επόμενη Παρασκευή (για 1 εβδομάδα τουλάχιστον) θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα. Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ο καύσωνας να παραταθεί, όμως αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ
Προσοχή στις πυρκαγιές διότι παρόλο που δεν θα έχουμε θυελλώδεις ανέμους, μέσα στο Αιγαίο θα πνέει ένα μελτέμι 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ στα Δωδεκάνησα, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά οι εντάσεις των ανέμων δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Όμως, οι τόσο υψηλές θερμοκρασίες και ο παρατεταμένος καύσωνας θα αυξήσει την πιθανότητα και πάλι για ενδεχόμενες πυρκαγιές.

#ΚΑΥΣΩΝΑΣ #ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ #ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ #ΓΙΑΝΝΗΣ_ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/fmJyIdN
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη