Ιταλία: 70.000 άτομα χωρίς μάσκες σε συναυλία των Maneskin, παρά τις προειδοποιήσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάνω από 70.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη συναυλία του γνωστού συγκροτήματος Maneskin στο Τσίρκο Μάσιμο της Ρώμης.

Τους νικές του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision του 2021 απόλαυσαν κυρίως κάτοικοι της ιταλικής πρωτεύουσας αλλά και φαν από άλλες περιοχές της χώρας.

Πολλοί επιστήμονες, τις προηγούμενες ημέρες είχαν ζητήσει την αναβολή της συναυλίας, για να αποφευχθεί διασπορά του κορωνοϊού. Ο δήμος της Ρώμης, όμως, αποφάσισε ότι η συναυλία έπρεπε να πραγματοποιηθεί κανονικά, με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας.

Ο Ιταλός υφυπουργός υγείας, Πάολο Σιλέρι, υπογράμμισε χθες ότι «αν ήταν νέος, θα πήγαινε να δει τους Maneskin, αλλά φορώντας μάσκα».

Τα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, σε συνδέσεις τους με το Τσίρκο Μάσιμο, έδειξαν, τελικά, ότι η συντριπτική πλειονότητα των θεατών που πήγε να ακούσει τα τραγούδια του ιταλικού ροκ- ποπ συγκροτήματος χωρίς να έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας: ούτε χρήση μάσκας ούτε τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

«Έχουμε μάσκα, αλλά δεν την φοράμε διότι κάνει ζέστη και δεν βολεύει», ήταν μια από τις συχνότερες απαντήσεις στην ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την ανάγκη «θωράκισης» κατά της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

#ΡΩΜΗ #ΣΥΝΑΥΛΙΑ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΜΑΣΚΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/MDuSJY0
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη