Εφυγε στα 85 του ο μύθος του Γερμανικού ποδοσφαίρου Ούβε Ζέελερ

Εφυγε στα 85 του ο μύθος του Γερμανικού ποδοσφαίρου Ούβε Ζέελερ

Την απώλεια του Ούβε Ζέελερ, ενός εκ των σπουδαιότερων Γερμανών ποδοσφαιριστών όλων των εποχών, θρηνεί τόσο το γερμανικό όσο και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο θρυλικός επιθετικός της Νασιοναλμανσάφτ «έφυγε» απ' τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης (21/7) σε ηλικία 85 ετών, όντας καταβεβλημένος από μία σειρά ατυχημάτων που τον είχαν καθηλώσει στο κρεβάτι εδώ και πολύ καιρό.

Ο Ούβε Ζέελερ θεωρείται ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του Αμβούργου, με σχεδόν 500 γκολ σε 580 αγώνες μεταξύ 1953 και 1972 και το πρωτάθλημα του 1959-1960. Με τη Δυτική Γερμανία συμμετείχε σε τέσσερα Μουντιάλ (1958, 1962, 1966, 1970) και συνολικά είχε 43 γκολ σε 72 αγώνες μεταξύ 1954 και 1970.

Ύστερα από το τέλος της καριέρας του ανέλαβε και πρόεδρος του Αμβούργου το 1995 και για 2,5 χρόνια, μέχρι να παραιτηθεί εξαιτίας οικονομικού σκανδάλου, για το οποίο δεν κατηγορήθηκε σε προσωπικό επίπεδο.

Έξω από το «Βόλφσπαρκσταντιον» υπάρχει ένα άγαλμα από το δεξί πόδι του, με το οποίο... τρομοκρατούσε τους αντίπαλους τερματοφύλακες για δύο δεκαετίες.

Ο Ζέελερ είχε ψηφιστεί ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Αμβούργου κι ως ένας από τους 125 καλύτερους όλων των εποχών από την FIFA. Εκτός από το Αμβούργο, φόρεσε και τη φανέλα της Δυτικής Γερμανίας 72 φορές, σημειώνοντας συνολικά 43 γκολ.

#ΓΕΡΜΑΝΙΑ #ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #ΠΕΘΑΝΕ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Iroyt9O
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη