-->

Προς πρόωρες εκλογές στην Ιταλία, μένει μέχρι να... φύγει ο Ντράγκι

Προς πρόωρες εκλογές στην Ιταλία, μένει μέχρι να... φύγει ο Ντράγκι

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα έκανε δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, όμως του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του. Προς πρόωρες εκλογές η Ιταλία.

Σε πρόωρες εκλογές οδηγείται η Ιταλία ενώ το μεγάλο ερώτημα στη φάση αυτή είναι αν ο κρατικός προϋπολογισμός θα καταρτιστεί και θα εγκριθεί πριν ή μετά την εκλογική αναμέτρηση.

Το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ντράγκι. Ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, έχει κάνει μεν δεκτή την παραίτηση του Μάριο Ντράγκι, του ζήτησε όμως να παραμείνει στη θέση του για την διεκπεραίωση των τρεχουσών υποθέσεων.

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα, συναντά τους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας, Ρομπέρτο Φίκο και Ελιζαμπέτα Καζελάτι ώστε να συζητήσει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. «Όσο νωρίτερα πάμε να ψηφίσουμε, τόσο καλύτερα, για να σώσουμε τον προϋπολογισμό. Σε ό,τι αφορά το Σχέδιο Ανάκαμψης της χώρας μας, έχω πολλές αμφιβολίες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος εγκατέλειψε πριν από τρεις εβδομάδες τα Πέντε Αστέρια.

Τα κόμματα στο μεταξύ ετοιμάζονται για την προεκλογική εκστρατεία και οι βουλευτικές εκλογές είναι πιθανό να οριστούν για τις 2 ή στις 9 Οκτωβρίου. «Οραματίζομαι την δημιουργία ενός μεγάλου συντηρητικού κόμματος, με την συμμετοχή της Φόρτσα Ιτάλια, της Λέγκα και όλων των δυνάμεων που ασπάζονται τις φιλελεύθερες αξίες», δήλωσε πριν από λίγο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σήμερα, όμως, εγκατέλειψαν την Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι δυο γνωστά στελέχη της: πρόκειται για τους υπουργούς Δημόσιας Διοίκησης Ρενάτο Μπρουνέτα και για την υπουργό Περιφερειακών Θεμάτων Μαρία Στέλα Τζελμίνι, οι οποίοι διαφώνησαν με την χθεσινή στάση του «Καβαλιέρε» και την απόφαση να μην παρασχεθεί πλήρης υποστήριξη στον Μάριο Ντράγκι.

#ΙΤΑΛΙΑ #ΠΡΟΩΡΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ #ΜΑΡΙΟ_ΝΤΡΑΓΚΙ #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/o2CrsQl
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->