Δεύτερη εφιαλτική νύχτα στον Έβρο: Μαίνεται η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς, πού παραμένει ενεργό μέτωπο (βίντεο)

Δεύτερη εφιαλτική νύχτα στον Έβρο: Μαίνεται η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς, πού παραμένει ενεργό μέτωπο (βίντεο)

Λίγο πριν τις 17:00 της Παρασκευής σήμανε νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική για μεγάλη αναζωπύρωση πολύ κοντά στο Εθνικό Πάρκο - Αυτή ειναι η σημερινή εικόνα στα μέτωπα της φωτιάς

Στις φλόγες εξακολουθεί να βρίσκεται το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, ενώ για τρίτο 24ωρο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις αναζοπυρώσεις προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από πυροσβεστικές πηγές, το ανατολικό μέτωπο έχει ελεγχθεί. Βόρεια, βορειοδυτικα και δυτικα εξακολουθούν να μαίνονται μικρές και διασπαρτες εστίες.

Ενεργό μέτωπο υπάρχει, ωστόσο, νοτιοδυτικά και είναι πλέον εκεί όπου εστιάζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής την κύρια προσπάθεια με επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στην περιοχή ευτυχώς δεν έχει αέρα, επόμενως έχουμε αργή εξάπλωση της φωτιάς.

 

Και υλοτόμοι στη μάχη με την φωτιά

Μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις δουλεύουν και 32 υλοτομοι από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής.

Πιο συγεκριμένα, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αντιπυρική ζώνη, με την διαπλάτυνση ενός μονοπατιού από την περιοχή Ταϊστρες προς τον δρόμο Δαδιάς - Λευκίμης.

Οι υλοτόμοι κόβουν και από πίσω έρχονται μηχανήματα για να απομακρύνουν τα κομμένα. Επίσης θα διαπλατυνουν την περιμετρική έξω από το χωριό Δαδιά, για κάθε ενδεχομενο. Αλλοι 10 υλοτομοι δούλευαν όλο το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως οι πρώτες εκτιμήσεις μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, έκαναν λόγια για 7.000-8.000 στρέμματα που έχουν γίνει στάχτη από την καταστροφική πυρκαγιά - ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχει γίνει στάχτη το 50% του μεγάλου πυρήνα του δάσους.

#ΦΩΤΙΑ #ΕΒΡΟΣ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΕΝΑΕΡΙΑ_ΜΕΣΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/rTLsAGW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη