ΛΑΡΚΟ: Αναστολή της απεργίας της Παρασκευής, αποδοχή αιτημάτων από τον ειδικό διαχειριστή

Σύμφωνα με τα σωματεία, ο ειδικός διαχειριστής δεσμεύτηκε να τους δοθεί σύντομα σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας των μονάδων της επιχείρησης

Σε αναστολή της 24ωρης απεργίας και της συγκέντρωσης στην Αθήνα όπως είχαν αποφασίσει για την Παρασκευή, προχώρησαν τα σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, καθώς όπως ανακοίνωσαν έγιναν αποδεκτά από τον ειδικό διαχειριστή τα βασικά αιτήματα που είχαν τεθεί με βάση τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωσή τους τα διοικητικά συμβούλια των σωματέιων Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ), Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας, Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ», ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ, Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ) τονίζουν ότι από μέρους της ειδικής διαχείρισης έλαβαν τις εξής δεσμεύσεις:

Τι απάντησε ο ειδικός διαχειριστής

«Δεσμεύτηκαν να δοθεί σύντομα σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας των μονάδων της επιχείρησης, αξιοποιώντας τα έσοδα από την πώληση παραγωγής, πρώτων υλών και υποπροϊόντων στη συντήρηση υποδομών και των εγκαταστάσεων της επιχείρησης.

Δεν θα μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, τόσο στις εργολαβίες όσο και από τους μικρότερους εργολάβους έργου.

Κατά τη διάρκεια της συντήρησης δεν θα υπάρξει βλαπτική μισθολογική μεταβολή των εργαζομένων».

Τα σωματεία, υπό αυτές τις συνθήκες και διατηρώντας κάθε επιφύλαξη για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων, όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά, αποφάσισαν την αναστολή της απεργίας που είχαν εξαγγείλει για την Παρασκευή 29 Ιουλίου όπως και την κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος.

www.ot.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη