Κορονοϊός: Αυτό το εμβόλιο έσωσε τις περισσότερες ζωές, ισοβαθμία στην πρώτη θέση

Κορονοϊός: Αυτό το εμβόλιο έσωσε τις περισσότερες ζωές, ισοβαθμία στην πρώτη θέση

Σύμφωνα με μελέτη της Airfinity διαπιστώθηκε ότι περισσότερες από τις μισές ζωές που σώθηκαν σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να αποδοθούν σε δύο μόνο εμβόλια, τα οποία μοιράζονταν την πρώτη θέση: το AstraZeneca-Oxford και το Pfizer-BioNTech.

Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το 2021 μόνο, 20 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού σύμφωνα με την Airfinity, η οποία προσπάθησε να αξιολογήσει ποιο εμβόλιο απέτρεψε τους περισσότερους θανάτους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της έγκυρης βρετανικής επιθεώρησης Economist.

Η Airfinity λοιπόν διαπίστωσε ότι περισσότερες από τις μισές ζωές που σώθηκαν σε όλο τον κόσμο οφείλεται σε δυο μόνο εμβόλια, τα οποία μοιράζονταν την πρώτη θέση: το AstraZeneca-Oxford και το Pfizer-BioNTech.

Το καθένα απέτρεψε μεταξύ 5 και 7 εκατομμυρίων θανάτων (λόγω της σημαντικής αβεβαιότητας, ο Economist έκρινε ότι πρόκειται για στατιστική ισοπαλία).

Στην τρίτη θέση ήταν το κινεζικό εμβόλιο Sinovac (μερικές φορές γνωστό ως CoronoVac), με περίπου 1,7-2,2 εκατομμύρια ζωές που σώθηκαν (εκτός Κίνας όμως), ακολουθούμενο από αυτό της Moderna με 1,5-2 εκατομμύρια ζωές.

Τό ότι τα σκευάσματα των AstraZeneca και Pfizer-BioNTech αναδείχθηκαν οι νικητές μέχρι το τέλος του 2021 δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Και οι δύο αύξησαν την παραγωγή νωρίς και μέχρι το τέλος της περιόδου μελέτης είχαν μακράν τις περισσότερες δόσεις που χορηγήθηκαν εκτός Κίνας, σε περίπου 2 δισεκατομμύρια και 1,5 δισεκατομμύρια δόσεις αντίστοιχα.

economist

Πηγή: Economist

#ΕΜΒΟΛΙΟ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΖΩΕΣ #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ #PFIZER #ASTRAZENECA


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/2XujD1T
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη