Πλεύρης: «Η πανδημία έχει κορυφωθεί, κανένα νόημα να επαναφέρουμε μέτρα», τι είπε για τον Τσίπρα (βίντεο)

Πλεύρης: «Η πανδημία έχει κορυφωθεί, κανένα νόημα να επαναφέρουμε μέτρα», τι είπε για τον Τσίπρα (βίντεο)

Tο ενδεχόμενο να γίνει επαναφορά των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό απέκλεισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, καθώς όπως είπε το κύμα της πανδημίας έχει ήδη κορυφωθεί και «Δεν έχει νόημα η επαναφορά μέτρων».

Εξήγησε ότι το κύμα της πανδημίας έχει ήδη κορυφωθεί και ήδη παρατηρείται μια πτωτική τάση στα κρούσματα, η οποία όπως είπε θα επεκταθεί και στους σκληρούς δείκτες. «Δεν έχει νόημα η επαναφορά μέτρων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τόνισε επίσης πως το γεγονός ότι το ΕΣΥ δεν πιέζεται στον τομέα των κλινών ΜΕΘ, δείχνει ότι δεν υπάρχει νόημα παρθούν μέτρα.

Για τον αριθμό των θανάτων είπε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό οφείλεται σε covid και όχι από covid. «Το 30-35% των ασθενών που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται για άλλο λόγο και έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό οπότε υποχρεωτικά μπαίνουν σε μονάδα covid και λογαριάζονται ως αντίστοιχα περιστατικά. Δεν λέμε όμως ότι δεν υπάρχουν θάνατοι, να το ξεκαθαρίσω», ανέφερε.

Σχετικά με τα εμβόλια, σημείωσε ότι γίνονται δοκιμές σε δύο επίπεδα από την Pfizer και τη Moderna, σε πρώτη φάση για προστασία από τη μόλυνση από την Όμικρον αλλά και για προστασία από την Όμικρον 4-5. Εκτίμησε πως προς τα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές Σεπτεμβρίου οι δύο εταιρίες θα υποβάλλουν αίτημα για έγκριση.

Ερωτηθείς για την περίπτωση χορήγησης ενισχυτικής δόσης στο γενικό πληθυσμό δήλωσε ότι ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα χρειαστεί, διότι σχετίζεται με την πορεία της πανδημίας.

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Αναφορικά με τις δηλώσεις του περί μη τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου από τον Αλέξη Τσίπρα, διευκρίνισε τα εξής:

«Αναφέρομαι στις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Εάν κάποιος νοσήσει η μέρα της νόσησης είναι η μέρα 0 και ακολουθεί 5 ημέρες καραντίνα και μετά από 5 ημέρες πρέπει να φοράει η μάσκα. Με βάση τους χρόνους που ο κ. Τσίπρας έχει δώσει έπρεπε να είναι σε καραντίνα και να φοράει μάσκα. Δε γίνεται εξαίρεση σε περίπτωση που το pcr είναι αρνητικό. Η καραντίνα έχει αποσυνδεθεί από το τεστ.»

#ΘΑΝΟΣ_ΠΛΕΥΡΗΣ #ΠΑΝΔΗΜΙΑ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΜΕΤΡΑ #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/bxPqTYJ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη