Αντιδρά η Αθήνα για τον προκλητικό τουρκικό χάρτη: «Ιδιαίτερα επιθετική ενέργεια»

Αντιδρά η Αθήνα για τον προκλητικό τουρκικό χάρτη: «Ιδιαίτερα επιθετική ενέργεια»

Σκληρή και άμεση απάντηση έδωσε η Αθήνα στην Τουρκία για τον προκλητικό χάρτη που έλαβε ως δώρο ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος επισκέφθηκε την έδρα των Γκρίζων Λύκων, παρέλαβε ένα κάδρο με φωτογραφία του Αιγαίου, στην οποία τα μισά ελληνικά νησιά ανήκουν στην τουρκικά επικράτεια.

{https://twitter.com/Ulku_Ocaklari/status/1545786718955118592}

Η Αθήνα κάνει λόγο για ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, «η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελει ιδιαιτερα επιθετικη και προκλητικη ενεργεια και ειναι απόλυτα καταδικαστέα. Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής απο την Τουρκια της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτης πράξης αμφισβητησης της εδαφικης κυριαρχιας της χωρας μας».

#ΧΑΡΤΗΣ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΛΛΑΔΑ #ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/mE5AhYj
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη