«Καύσωνα θα ακούμε και καύσωνα δεν θα βλέπουμε»: Aνατροπή στις προγνώσεις των μετεωρολόγων

«Καύσωνα θα ακούμε και καύσωνα δεν θα βλέπουμε»: Aνατροπή στις προγνώσεις των μετεωρολόγων

Ανύποφορη είναι αυτές τις ημέρες η κατάσταση στην Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, αλλά και την Αγγλία με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 42 με 43 βαθμούς Κελσίου.

Δεν ήταν λίγες χθες οι προειδοποιήσεις για ισχυρό κύμα καύσωνα, που μετά την υπόλοιπη Ευρώπη θα «χτυπούσε» και την χώρα μας, με τα νεότερα ωστόσο δεδομένα, να θέλουν τη ζέστη να μας επηρεάζει σημαντικά... εξασθενημένη.

Άλλωστε, όπως σημείωσε και ο Τάσος Αρνιακός στο DNews, μπαίνουμε σε λίγο στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και οι θερμοκρασίες που εντέλει θα επικρατήσουν θα είναι απολύτως συμβατές. Μην ξεχνάτε τι είχαμε τραβήξει πέρσι. Το μελτέμι εδώ μέχρι στιγμής θα μας σώζει μέχρι το τέλος της εβδομάδας καθώς θα φτάνει τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο προσφέροντας δωρεάν ψυχρά και αυτό είναι το θετικό.

Εντέλει, λοιπόν, δεν θα «χτυπήσει» με σφοδρότητα η ζέστη, αλλά θα πέσουν τα μελτέμια και για αυτό θα ανέβει η θερμοκρασία.

O μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «για καύσωνα θα ακούμε, αλλά δεν θα βλέπουμε στη χώρα μας»:

«Η πολύ ζεστή κατάσταση στην Ισπανία σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες, αλλά και στο Παρίσι με τους 39, στη Βρετανία πάνω από 35 βαθμούς, έβλεπα στο Βερολίνο θα έχει 39 βαθμούς. θα ακούμε «καύσωνας, καύσωνας», αλλά στη χώρα μας θα είναι ένας όμορφος καλοκαιρινός καιρός. Θα ανέβει η θερμοκρασία Σάββατο-Κυριακή, αλλά καύσωνας δεν θα είναι».

Στη χθεσινή της πρόγνωση, η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη, αρκέστηκε να πει πως «την Πέμπτη ενισχύονται οι βοριάδες με 7-8 μποφόρ και την Παρασκευή θα εξασθενήσουν. Το Σάββατο ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία. Λίγο πιο ζεστό θα είναι το Σαββατοκύριακο γιατί εξασθενούν οι άνεμοι».

Ο διευθυντής της EMY, τέλος, Θοδωρής Κολυδάς, ανέφερε πως ο καύσωνας θα προσπαθήσει να μας προσεγγίσει και θερμές αέριες μάζες θα φτάσουν μέχρι τη Βόρεια Βαλκανική , αλλά οι σχετικά ψυχρές αέριες μάζες που έρχονται από τη Μαύρη θάλασσα στα ανατολικά θα δράσουν σαν φυσικό εμπόδιο στην εξάπλωση της ζέστης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα δεν αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του κάποιος καύσωνας.

#ΚΑΥΣΩΝΑΣ #ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ #ΚΑΙΡΟΣ #ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ #ΔΕΛΤΙΟ_ΚΑΙΡΟΥ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/z54J3Ce
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη