Λαμία: Οι κλειστές πόρτες του Πολιτισμού

Λαμία : Οι κλειστές πόρτες του Πολιτισμού

Η Πολιτιστική δραστηριότητα, αν θεωρείται αγγαρεία ή πάρεργο, τότε υφίσταται σοβαρότατο πρόβλημα στην λειτουργία και τη νοοτροπία μιας Δημοτικής Αρχής. 

Αν μια πόλη δεν έχει Αντιδήμαρχο Πολιτισμού με βαρύ βιογραφικό σχετικό με το αντικείμενο, τότε βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Και αυτό διότι η πολιτιστική δραστηριότητα δεν είναι μονοσήμαντη ή απλοϊκή διοργάνωση "εκδηλώσεων". Είναι νοοτροπία ζωής που διαπερνά οριζοντίως και καθέτως τη ζωή των Πολιτών. Είναι συμπεριφορές, προτεραιότητες, χρονικές ιεραρχήσεις της καθημερινής ζωής. Είναι πολύπλοκες διαλεκτικές σχέσεις με το σύνολο του Κόσμου. Είναι εξωστρεφείς σκέψεις στήριξης του κοινωνικού ιστού. Είναι αναπτυξιακές προοπτικές με σαφέστατο οικονομικό αντίκρυσμα.

🚩Όλα αυτά απαιτούν προσωπικό απολύτως εξειδικευμένο και αφιερωμένο στην πολιτιστική δραστηριότητα, που να γνωρίζει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στις μεγάλες παγκόσμιες πρωτεύουσες της γνώσης. 

🚩Και, σε κάθε περίπτωση, απαιτείται να είναι ανοιχτοί , κυρίως τα Σαββατοκύριακα, όλοι οι χώροι πολιτιστικής ζύμωσης του τόπου μας και για τους επισκέπτες, αλλά και για εμάς τους ντόπιους που θεωρούμε τις Τέχνες, τα Βιβλία, τις Επιστήμες και τα Γράμματα ,εξίσου σημαντικά με το νερό και το φαγητό.




Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη