Γιάννης Μιχαηλίδης: Βίντεο με αστυνομική βία σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, άνδρας των ΜΑΤ γρονθοκοπεί πολίτη που είναι δεμένος

Γιάννης Μιχαηλίδης: Βίντεο με αστυνομική βία σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, άνδρας των ΜΑΤ γρονθοκοπεί πολίτη που είναι δεμένος

Χθες ξέσπασαν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας όπου πολίτες έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απορριπτική απόφαση στο αίτημα αποφυλάκισης του Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος κάνει απεργία πείνας εδώ και 68 ημέρες. Βίντεο με αστυνομική βία κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο από τα επεισόδια που ξέσπασαν χθες (28/7) στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της πορείας διαμαρτυρίας για την απόφαση του Εφετείου Λαμίας να μην χορηγήσει άδεια αποφυλάκισης στον επί 68 ημέρες απεργό πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο, φαίνεται ένας πολίτης που έχει προσαχθεί από μια διμοιρία των ΜΑΤ κι οδηγείται στην κλούβα, ενώ τον κρατούν δύο αστυνομικοί και τον έχουν δεμένο πισθάγκωνα, έρχεται ένας άλλος από το πλάι και του ρίχνει μια γροθιά στο πρόσωπο προκαλώντας την οργή του κόσμου που βρίσκεται τριγύρω και ζητά εξηγήσεις για το αναίτιο χτύπημα.

Σε άλλο βίντεο, φαίνεται ένας άνδρας των ΜΑΤ να κλωτσάει έναν πολίτη που είναι πεσμένος στο οδόστρωμα και προσπαθεί να φύγει την ώρα που γίνεται χρήση χημικών και ρίψη νερού από την Αύρα.

{https://twitter.com/C_tachtsidis/status/1552766160881520640?s=20&t=sAOUpN-POHyy-SZ9iIgJGA}

Σε κίνδυνο η υγεία του

Πλέον, η υγεία του 34χρονου κρατούμενου -που πληροί εδώ και επτά μήνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για υφ' όρον απόλυση- διατρέχει πλέον άμεσο κίνδυνο.

Έχει χάσει πάνω από το 25% του βάρους του, οι βλάβες σε ζωτικά όργανά του έχουν ήδη ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα, ενώ ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να πέσει σε υπογλυκαιμικό κώμα. Η προσωπική γιατρός του και διευθύντρια του ΕΚΑΒ – ΕΣΥ, Παντελία Βεργοπούλου, προειδοποίησε το πρωί της Πέμπτης, ότι η κατάσταση υγείας του απεργού πείνας παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση το τελευταίο 24ωρο.

Nοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας σε χώρο χωρίς παράθυρο, χωρίς τη δυνατότητα ανεμπόδιστης επαφής με συγγενείς και φίλους, τη γιατρό ή τον δικηγόρο του, υπό τη διαρκή επιτήρηση αστυνομικών.

Για τις συνθήκες νοσηλείας του, η Διεθνής Αμνηστία εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα και κάλεσε τις ελληνικές Αρχές να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους να προστατεύουν και να στηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματά του, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην υγεία, του δικαιώματός του να έχει ιδιωτική διαβούλευση και επαφή με τον δικηγόρο του, καθώς και να επιτρέψουν στην οικογένειά του να είναι στο πλευρό του.

#ΓΙΑΝΝΗΣ_ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ #ΑΠΕΡΓΙΑ_ΠΕΙΝΑΣ #ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ_ΒΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/pjYkGx3
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη